Головна Новини Суспільство події Президент Литви звинуватив Україну у уповільненні постачання зброї: що сказав Науседа
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Литви звинуватив Україну у уповільненні постачання зброї: що сказав Науседа

Президент Литви заявив, що корупція в Україні гальмує постачання зброї

5 вересня 2023, 11:02 comments1549
Поділіться публікацією:

Корупція в Україні значно впливає на рішення урядів країн Заходу про постачання зброї. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив президент Литви Гітанас Науседа, пише "LRT.lt".

Президент Литви звинуватив Україну у уповільненні постачання зброї: що сказав Науседа

Гітанас Науседа. Фото з відкритих джерел

Виступаючи в ефірі програми "LRT Forumas", литовський лідер заявив, що українська корупція – суттєвий чинник, який Заходу доводиться враховувати, ухвалюючи ті чи інші рішення щодо постачання необхідної зброї Києву.

"Це дуже важлива причина. Оскільки держави, які надають підтримку Україні, є демократичними, вони мають враховувати настрої свого суспільства та думку виборців", – заявив президент Литви.

Гітанас Науседа заявив, що урядам дружніх Україні країн стає все складніше і складніше пояснювати своїм громадянам, чому потрібно продовжувати за ставкою зброї Україні. Уся проблема у тому, що виборці бачать, як в Україні не припиняється корупція. Це негативний фактор, що нікуди не зникає.

Читайте також на порталі "Коментарі" – корупція залишається ахіллесовою п'ятою України навіть під час війни. Шукаються різні шляхи боротьби із нею, але скандали спалахують постійно. Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Наталі Мосейчук заявив, що хоче на час воєнного стану прирівняти корупцію до держзради. Як оцінюєте таку пропозицію, так само як спроби викривати корупціонерів через спеціальні портали? Чи існують, в принципі, дієві заходи боротьби з корупцією? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ідея Зеленського прирівняти корупцію до держзради: чим відповіли у Європарламенті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини