Головна Новини Суспільство події Президент Ірану загинув в авіакатастрофі: реакція світових лідерів
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Ірану загинув в авіакатастрофі: реакція світових лідерів

Співчуття іранцям у зв'язку із загибеллю їхнього лідера Ібрагіма Раїсі висловили представники Індії, Венесуели, Білорусі та Вірменії

20 травня 2024, 09:37
Поділіться публікацією:

Президент Ірану Ібрагім Раїсі загинув внаслідок авіакатастрофи, що сталася увечері 19 травня на кордоні з Азербайджаном. Про це свідчать численні заяви світових лідерів, які висловлюють співчуття іранському народові. Варто зазначити, що про загибель Раїсі вранці 20 травня повідомило напівофіційне іранське інформагентство Mehr news agency з посиланням на неназваних іранських чиновників. Згодом про це написали агентства Reuters та Associated Press.

Президент Ірану загинув в авіакатастрофі: реакція світових лідерів

Президент Ірану Раїсі загинув. Фото: із відкритих джерел

На офіційному акаунті Раїсі у X з'явилося повідомлення, яке прямо не свідчить про смерть іранського лідера, але натякає на це.

"Світ Авраама. Так Ми винагороджуємо тих, хто творить добро. Він один із наших вірних слуг", – йдеться у повідомленні.

На смерть президента Ірану відреагували світові лідери та дипломати.

"Глибоко вражений звісткою про загибель президента Ірану Ібрагіма Раїсі та міністра закордонних справ Аміра-Абдоллахяна внаслідок краху вертольота. Наші співчуття їхнім сім'ям. Ми підтримуємо народ Ірану під час цієї трагедії", — написав міністр закордонних справ Індії Субрахманіям Джайшанкар.

Лідер Ісламської республіки аятола Алі Хаменеї також прямо не підтвердив смерть президента Ірану, але опублікував повідомлення, в якому йдеться про те, що "Іран – це країна, яку створив Раїсі".

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що "дуже шокований новиною про авіакатастрофу, жертвою якої став Ібрагім Раїсі".

"Я сповнений великої скорботи через те, що доводиться прощатися зі зразковою людиною, надзвичайним лідером світу, яким є і завжди буде наш брат Ібрагім, прекрасною людиною, захисником суверенітету свого народу та безумовним другом нашої країни", – написав він.

Прем'єр Індії Нарендра Моді заявив, що також "дуже засмучений звісткою про загибель Раїсі", наголосивши, що "завжди пам'ятатиме його".

МЗС Білорусі у зв'язку із загибеллю президента Ірану заявило, що це втрата не тільки для іранського суспільства – "з життя пішли друзі Мінська".

Читайте також на порталі "Коментарі" – з'явилася офіційна заява віце-президента: чи справді президент Ірану загинув.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини