Головна Новини Суспільство події Президент Бразилії дочасно покине Генасамблею ООН: які причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Бразилії дочасно покине Генасамблею ООН: які причини

Лула да Сілва, який має зустрітись з Зеленським на Генасамблеї ООН заявив, що дочасно залишить захід.

20 вересня 2023, 10:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Бразилії Лула да Сілва не буде присутній на усіх заходах Генеральної асамблеї ООН та покине Нью-Йорк через хворобу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Президент Бразилії дочасно покине Генасамблею ООН: які причини

Президент Бразилії Лула да Сілва. Фото з відкритих джерел

Лула да Сілва мав повернутись зі Сполучених Штатів 23 вересня, однак переніс дату на 20. Причиною рішення стали скарги на посилення болю у стегні. Президент Бразилії на початку вересня підтвердив, що у нього у кінці місяця запланована операція, тому сесія Генасамблеї ООН буде останнім великим заходом перед хірургічним втручанням.

"У мене з минулого року проблеми з головкою стегнової кістки. Мене наполегливо просять зробити операцію на стегні", – сказав Лула да Сілва.

Бразильський лідер пояснив, що він вже давно відчуває біль, однак не міг наважитись на операцію через складний графік та участь у виборах.

Наразі бразильська делегація повідомляє, що Лула да Сілва попри дочасний від'їзд з сесії Генеральної асамблеї ООН встигне зустрітись з президентом України Володимиром Зеленським та президентом США Джо Байденом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Бразилії зробив скандальну заяву про арешт Путіна. Лула да Сілва заявив, що не збирається виконувати рішення Міжнародного кримінального суду, який видав ордер на арешт президента Росії. Згодом бразильський лідер пом'якшив свою позицію щодо цього питання.

Також "Коментарі" писали, що світові лідери виступили на сесії Генеральної асамблеї ООН та згадали у своїх промовах російське вторгнення в Україну. Портал підібрав найголовніші виступи президентів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини