Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що говорили світові лідери про війну в Україні на Генасамблеї ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Що говорили світові лідери про війну в Україні на Генасамблеї ООН

Світові лідери виступили на сесії Генеральної асамблеї ООН та згадали у своїх промовах російське вторгнення в Україну.

20 вересня 2023, 09:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

19 вересня у Нью-Йорку пройшла 78-ма сесія Генеральної асамблеї ООН. На міжнародному заході виступили світові лідери, які у своїх промовах згадали війну в Україні. Портал "Коментарі" підібрав найголовніші моменти звернення політиків.

Що говорили світові лідери про війну в Україні на Генасамблеї ООН

Президент США Джо Байден. Фото з відкритих джерел

Президент України Володимир Зеленський під час виступу пригадав, що саме Росія заслуговує на ядерне роззброєння, а не Україна, яка обміняла зброю на територіальні гарантії. Зеленський заявив, що "терористи не мають права володіти зброєю". Також президент заявив про необхідність об'єднатись проти Росії, яка використовує нафту, газ та їжу, як зброю проти світу.

Президент США Джо Байден оголосив, що цьогорічне засідання "затьмарене тінню війни" через російське вторгнення в Україну. Байден розкритикував тих, хто змушує Україну до поступок перед Росією та наголосив, що США будуть підтримувати Київ.

Президент Польщі Анджей Дуда у своїй промові заявив, що "жорстока" війна в Україні має закінчитися і що її не можна "перетворювати на заморожену війну". Крім того, польський лідер вказав, що єдиною гарантією миру є поразка Росії. Дуда також сказав, що Україна має відновити повну територіальну цілісність у межах 1991 року.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган пообіцяв активізувати зусилля з припинення війни Росії в Україні "шляхом дипломатії та діалогу".

Президент Бразилії Лула да Сілва закликав працювати над "створенням простору для переговорів" щодо війни в Україні.

Президент Ірану Ібрагім Раїсі звинуватив США у "розпалюванні вогню насильства" в Україні. Ібрагім Раїсі заявив, що війна в Україні – це довгострокові плани США послабити Європу. Разом з тим, іранський лідер підтримав будь-які мирні ініціативи щодо припинення бойових дій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський поставив питання до ООН щодо Росії.

Також "Коментарі" писали про союзника України, який оголосив, що передасть ще 45 танків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини