Головна Новини Суспільство події Прем'єр Швеції висловився про передачу Україні винищувачів Gripen
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр Швеції висловився про передачу Україні винищувачів Gripen

Говорячи про можливість передачі Україні винищувачів Gripen прем'єр Швеції заявив, що винищувачі насамперед потрібні для власної оборони

21 серпня 2023, 13:30
Поділіться публікацією:

Швеції потрібні винищувачі Gripen для власної оборони, адже заявку країни на вступ до НАТО ще не завершено. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон, пише "The Guardian".

Прем'єр Швеції висловився про передачу Україні винищувачів Gripen

Прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон. Фото: із відкритих джерел

"Ми зробимо все можливе, щоб підтримати їх також авіацією. Але поки що нових зобов'язань щодо надання Україні шведських літаків немає", — зазначив Крістерссон.

При цьому прем'єр-міністр Швеції не відкинув передачу Україні винищувачів Gripen у майбутньому. Про терміни він відмовився говорити.

Нещодавно уряд Швеції дозволив українським льотчикам пройти навчання на шведському винищувачі JAS 39 Gripen. Також українські пілоти зможуть займатися на тренажерах та здійснювати пробні польоти.

Зазначимо, президент України Володимир Зеленський із першої леді здійснили візит до Швеції. За словами Зеленського, Україна та Швеція мають намір розгорнути у нашій країні спільне виробництво бойових машин піхоти CV90. Крім того, є можливість, що на озброєнні українських військових з'являться шведські винищувачі Gripen. Які висновки можна зробити після цього візиту? Чому він відбувся саме зараз? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українські злітно-посадкові смуги збудовані з бетонних плит зі швами, які потрібно буде "загладжувати" перед отриманням західних винищувачів F-16. Також потрібно узгодити всі нюанси з логістикою та інфраструктурою, щоб у окупантів не з'явилася можливість знищити літаки на аеродромах. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини