Головна Новини Суспільство події Правила воєнного часу: українцям розповіли, як треба поводитися
commentss НОВИНИ Всі новини

Правила воєнного часу: українцям розповіли, як треба поводитися

У Центрі протидії дезінформації при РНБО України перерахували основні "військові" правила, яких слід дотримуватись

13 квітня 2022, 04:30
Поділіться публікацією:

Війна, яку на нашій території розв'язала Російська Федерація, змінила життя українців та поставила всіх у дуже складні умови. Поки бойові дії продовжуються, нам доводиться звикати до нових умов життя у період воєнного стану. У зв'язку з цим у Telegram — каналі Центру протидії дезінформації при РНБО назвали основні правила, яких варто дотримуватись.

Правила воєнного часу: українцям розповіли, як треба поводитися

Військовий стан в Україні (фото з відкритих джерел)

Експерти насамперед попереджають громадян про те, що не можна порушувати режим "тиші", тому відмовтеся від гучної музики (особливо російськомовної), сигналізації автомобілів та гуркоту у квартирі.

В умовах військової дії також не слід сперечатися з поліцейськими та членами територіальної оборони, краще виконуйте всі прохання.

У місцях, де можна вживати алкогольні напої, робіть це в міру. Попри те, що багато хто перебуває в стані стресу, постарайтеся зберігати здоровий глузд.

Не варто смітити на вулицях, а також не забувайте, що в усіх українських містах діє комендантська година, якою не можна нехтувати.

Перед тим, як поширити якусь інформацію, переконайтеся, що вона офіційно підтверджена, це дозволить уникнути фейків та маніпуляцій у мережі.

"Пам'ятайте: країна у нас одна — іншої немає. Тому вчимося жити за новими правилами, у мирі та злагоді, на зло всім ворогам!", — підкреслили в повідомленні.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що наш супротивник веде також інформаційну боротьбу, тому потрібно бути акуратнішим з тим, що ви публікуєте в соціальних мережах. Українцям нагадали, що не можна розміщувати в інтернеті, щоб не нашкодити українській армії?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини