Головна Новини Суспільство події Потужні зливи на Львівщині: до яких наслідків призвела негода
commentss НОВИНИ Всі новини

Потужні зливи на Львівщині: до яких наслідків призвела негода

10 червня Львівську область охопила негода. Внаслідок сильних злив там затоплено понад 100 будинків, зруйновані мости та розлилися гірські річки

11 червня 2023, 12:15
Поділіться публікацією:

Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Телеграм-канал Максима Козицького.

Потужні зливи на Львівщині: до яких наслідків призвела негода

Негода у Львові. Фото з відкритих джерел

За його словами, через негоду найбільше дісталося двом районам Львівщини.

"Через потужні зливи, що пройшли в суботу, та стікання гірських річок постраждали два райони Львівської області – Дрогобицький і Стрийський", — зазначив він у дописі.

У Дрогобицькому районі розмило береги річки Східничанка. А рівень води там піднявся на 1,5 метра.

"Затоплені 6 вулиць, близько 100 житлових будинків, 10 готелів, 11 магазинів, 15 автомобілів, пошкоджені 5 місцевих мостів. З 16 домогосподарств відкачували воду", – додав Козицький.

Надзвичайники врятували 45 осіб. Серед них — 8 дітей. Також, через пошкодження одного моста в селі Новий Кропивник та двох у селі Перепростиня відсутній доїзд до 16 населених пунктів. Водночас, у Стрийському районі, в населених пунктах Підгородці та Урич підмило дорожнє полотно.

"Із заповідника Тустань, де тривав чемпіонат України зі спортивного гірського туризму, рятувальники евакуювали 60 людей. Серед них – 44 дитини. Частина з них вирушили додому за допомогою залізниці, інших тимчасово поселили у місцевому народному домі", — резюмував голова ОВА.

Загалом же, жертв та постраждалих немає. Ситуацію тримають під контролем. Рятувальні роботи продовжуються, підсумував Козицький.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — В РНБО озвучили невтішний прогноз щодо Криму. Через катастрофу на Каховській ГЕС Крим залишиться без прісної води й не буде розвиватися. Секретар Ради національної безпеки і оборони України зауважив, що відновлення водопостачання півострова можливе лише після його повернення під контроль України.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини