Головна Новини Суспільство події В РНБО озвучили невтішний прогноз щодо Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

В РНБО озвучили невтішний прогноз щодо Криму

Через катастрофу на Каховській ГЕС Крим залишиться без прісної води й не буде розвиватися

11 червня 2023, 10:30 comments1805
Поділіться публікацією:

Таку заяву в ефірі Всеукраїнського телемарафону зробив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, повідомляє портал "Коментарі".

В РНБО озвучили невтішний прогноз щодо Криму

Олексій Данілов. Фото з відкритих джерел

За його словами, відновлення водопостачання півострова можливе лише після його повернення під контроль України.

"Ми ще в грудні-листопаді 2022 писали про те, що громадянам росії кримчани зовсім не потрібні, і вони рано чи пізно ухвалять рішення щодо підриву цієї дамби, і тоді Крим найближчим часом залишиться без води. Та якщо зараз у них ніяких туристичних курортних сезонів не буде відбуватися, не буде великого споживання води", — зауважив Данілов.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України також додав, що Крим не зможе розвиватися допоки там не буде збудована нова дамба.

"Через короткий проміжок часу буде глобальною проблемою для розвитку Криму наявність там питної води в достатніх обсягах. Це ставить хрест на розвитку півострова на найближчі 3-5-7 років, поки не буде побудована нова дамба, щоб все це відновити. Але це вже точно буде наш рідний український Крим", — додав Данілов.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — Рівень води в Каховському водосховищі продовжує знижуватись. Після підриву росіянами Каховської дамби 6 червня рівень води в Каховському водосховищі щодня падає. Наразі, в районі Нікополя він становить 9,35 метра. Від моменту теракту, вода там упала на понад 7 метрів. Водночас, у районі Херсона рівень води в Дніпрі знизився на 0,54 метра, і становить 4,18 метри. Як повідомляють фахівці, на ділянках Дніпра, із яких вода потрапляє до Північно-Кримського каналу, після підриву ГЕС, спостерігаються сліди обміління.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

11 червня 2023, 09:59

Ніби вперше таке відношення до тих, кого вважають своїми. Чиновників вивезли і створили для них корита на новому місці, а над другорядними сміялися: каміння з неба поки немає як і води. Для укромуністів не існує червоних ліній та меж нелюдяності навіть до своїх.


Новини