Головна Новини Суспільство події Потепління і морози: якою буде погода в Україні у лютому
commentss НОВИНИ Всі новини

Потепління і морози: якою буде погода в Україні у лютому

Прогноз погоди в Україні – яким буде останній місяць зими

28 січня 2024, 21:45
Поділіться публікацією:

В українських регіонах протягом  лютого  цього року середня місячна температура може перевищити кліматичну норму на 1-1,5 °C. Разом з тим,  перші дні  лютого не принесуть  до України  суттєвих морозів.  

Потепління і морози: якою буде погода в Україні у лютому

Погода в Україні в лютому (фото з відкритих джерел)

Про це  журналістам  "Факти ICTV" повідомила  синоптик "Укргідрометцентру" Наталія Птуха.

Як вона стверджує, потепління не примусить на себе чекати і швидко  витіснить холодну погоду.

"Як ми бачимо, завершення січня і початок лютого в нас також можуть бути з морозами. Тобто така більш зимова погода. Але це абсолютно не виключає якихось періодів теплішої погоди з підвищенням температури", – сказала Наталя Птуха.

При цьому, незначне похолодання прийшло в  Україну з  27 січня. 

"В понеділок, 29 січня, може підійти невеликий атмосферний фронт з північного заходу, але за рахунок поля підвищеного тиску він буде не дуже яскраво виражений",- завершила свій прогноз синоптик.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Україні циклонів з ураганними вітрами може стати більше. Циклон "Філ",  що наробив шкоди в  українських регіонах, був одним з  найсильніших  на території чорноморського  регіону за останні кілька десятків років.  Далі  такі циклони  утворюватимуться  щораз частіше. 

Як стверджує фахівець,  вказаний циклон має  кілька особливостей,  через які  він виділився на  фоні інших фронтальних вихорів,  це видиме, "око бурі" на супутникових знімках, "вибухове" поглиблення над морською поверхнею та  дуже компактні розміри центральної частини. 

При цьому,  як розмірковує  Кібальчич,  його не можна  називати "штормом століття",  бо й попередньо спостерігались  вихори  подібної сили (наприклад, у жовтні 1969 року та листопаді 1992 року).
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини