Головна Новини Суспільство події Поступове похолодання та заморозки: якою буде погода у вересні 2024
commentss НОВИНИ Всі новини

Поступове похолодання та заморозки: якою буде погода у вересні 2024

За прогнозом синоптиків, на Європу очікує незвичайно теплий початок вересня після літа з аномальною спекою

1 вересня 2024, 21:05
Поділіться публікацією:

 Вересень є перехідним місяцем від літа до осені, з характерним зниженням температури по всій території України. За даними Укргідрометцентру, можливі заморозки, зокрема в Карпатах та деяких інших регіонах.

Поступове похолодання та заморозки: якою буде погода у вересні 2024

Погода у вересні в Україні (фото з відкритих джерел)

Синоптики прогнозують, що середня температура повітря у вересні складе від 15 до 20 градусів тепла (у Карпатах — 13-14 градусів), що на 2 градуси вище за норму. Очікувана кількість опадів варіюється від 37 до 76 мм, а в Карпатах може досягати 97-111 мм, що відповідає нормі.

Довготривалі спостереження вказують на середню місячну температуру в межах 13-17 градусів, на півдні України — 18-20 градусів, а в гірських районах — від 9 до 15 градусів тепла.

Абсолютний мінімум температури у вересні може становити від -1 до -7 градусів, на півдні України — від 0 до +1 градуса, а в Криму — до +5,5 градусів. Максимальні показники можуть досягати 33-38,8 градусів, у гірських районах — 24-32 градуси тепла.

Середня кількість опадів складає 37-74 мм, а на півдні — 28-36 мм. В Карпатах і прилеглих регіонах ця цифра може становити 77-108 мм, а на високогір'ї — до 130 мм.

Синоптики також зазначають можливість заморозків у другій і третій декадах вересня. У Карпатах та окремих регіонах, таких як Чернігівська, Сумська, Черкаська та Кіровоградська області, заморозки можливі вже в першій декаді місяця.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, як глобальне потепління змінить погоду в Україні. Глобальне потепління не означає, що кожне наступне літо буде спекотнішим за попереднє, оскільки коливання температур рік від року залишаться значними. Про це в інтерв'ю "Главкому" розповів кандидат географічних наук, фахівець із фізики атмосфери та геокосмосу Денис Пішняк.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини