Головна Новини Суспільство події Постраждалі від війни українці отримають протези: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Постраждалі від війни українці отримають протези: що відомо

Люди з інвалідністю матимуть змогу проходити реабілітацію та протезування

30 червня 2022, 16:55
Поділіться публікацією:

Представники профільних міністерств обговорили питання надання українцям з ампутованими кінцівками сучасних протезів. Також розробляється програма безперервної реабілітації після ампутації. В рамках програми пацієнт отримуватиме протези — спочатку тренувальні, пізніше — первинне протезування.

Постраждалі від війни українці отримають протези: що відомо

Фото ілюстративне / Pixabay

Україна залучає міжнародних партнерів до постачання обсягів тренувальних протезів в лікарні, де українці проходять первинну стаціонарну реабілітацію. З пацієнтами працюватимуть мультидисциплінарні реабілітаційні команди. Потерпілі з фахівцями визначатимуть вид первинних протезів.

В Мінісоцполітики підготували інформаційний буклет з даними виробників та видів протезів. Ці протези будуть придбані за кошти державного бюджету для українців. Буклети потерпілі отримуватимуть в лікарнях.

За словами Віктора Ляшка, вже сотні українців потребуватимуть реабілітації та протезування. Тому МОЗ працює над забезпеченням потерпілих якісними безкоштовними для них протезами. Урядовці почали перемовини з виробниками протезів в Європі, аби ті відкрили виробництво та центри з їх сервісного обслуговування в Україні.

Наразі ж деякі держави приймають українців на реабілітацію. Бельгія готова розширити можливості і надавати до 150 місць для лікування та реабілітації важкопоранених, зараз там перебувають 16 громадян.

Як писав портал, ми поцікавилися у Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, чи є відомості про зростання кількості заявок на оформлення інвалідності після 24 лютого та скільки осіб з обмеженими можливостями проживає у регіонах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини