Головна Новини Суспільство події Постпред України при ООН: бліцкриг провалився, Росія перейшла в Україні до плану «Б»
commentss НОВИНИ Всі новини

Постпред України при ООН: бліцкриг провалився, Росія перейшла в Україні до плану «Б»

Загалом Росія випустила по Україні понад 1200 балістичних, крилатих та надзвукових ракет, 467 із них – по житлових районах

30 березня 2022, 08:28
Поділіться публікацією:

Після того, як у Кремлі визнали, що наземна операція застопорилася і не може мати свого продовження, Росія почала реалізовувати план "Б" в Україні. Цей план полягає в тому, щоб завдавати ракетних ударів по всій території країни, створивши таким чином гуманітарну катастрофу. Як передає портал "Коментарі", про це заявив постпред України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Ради безпеки ООН, пише "ТСН".

Постпред України при ООН: бліцкриг провалився, Росія перейшла в Україні до плану «Б»

Зруйновані міста. Фото: REUTERS

Сергій Кислиця зазначив, що бліцкриг Кремля в Україні остаточно провалився і російське керівництво вирішило перейти до плану "Б". Росія хоче тримати у постійному страху українських громадян, обстрілюючи мирні території країни, знищуючи інфраструктуру та сільськогосподарський потенціал України. Таким чином Кремль хоче залякати українців та політичне керівництво країни, змусивши того капітулювати та прийняти всі вимоги Москви.

Дипломат підкреслив, набір інструментів широкий і надзвичайно жорстокий. Він включає навмисне руйнування житлових районів та критичної інфраструктури, ракетні обстріли у всій країні, облогу міст, порушення домовленостей щодо гуманітарних коридорів, терор проти мирного населення в окупованих районах, включно з викраденнями та вбивствами. Наразі окупанти викрали близько 30 місцевих лідерів, активістів та журналістів.

Постпред України при ООН також нагадав про катастрофу, яка вже охопила Маріуполь – місто повністю зруйноване. Щонайменше вже загинуло 5 тисяч мирних мешканців.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія перекинула в Україну частину військ з окупованих територій Грузії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини