Головна Новини Суспільство події Посилки "з сюпризом", або як шахраї знову обманюють українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Посилки "з сюпризом", або як шахраї знову обманюють українців

Злочинці провертають свою схему з використанням "Нової пошти"

3 листопада 2020, 13:40 comments1714
Поділіться публікацією:

Нещодавно стало відомо про ще одну шахрайську схему, що активно стає популярною. На цей раз злочинці для реалізації своїх злодіянь використовують службу доставки "Нова пошта".

Посилки "з сюпризом", або як шахраї знову обманюють українців

ФОТО: ZIK

Українцям приходять посилки, в яких нібито містяться ювелірні вироби, і все, що потрібно зробити жертві шахраїв — оплатити накладений платіж, який дорівнює парі сотень гривень. Звісно, кому б з нас не хотілося отримати коштовності, заплативши за них всього лише символічну суму? Ми, радісні і натхнені, прямуємо на пошту, платимо кілька сотень, приходимо додому і бачимо звичайну пластикову біжутерію у своїй посилці.

Чому не можна оглянути посилку на пошті, запитаєте ви? Хитрі шахраї кладуть підроблені вироби в герметичний пакетик, який за правилами заборонено відкривати на пошті. При цьому в конверті з "прикрасами" лежить аркуш паперу, на якому є опис і навіть вказана його вартість — близько 30 євро.

Про цю схему написав у Facebook Артем Бобок, чий колега потрапив на вудку шахраїв. На сторінці в соцмережі чоловік підкреслює, що це схема розрахована на жадібність людей, а також радить не ходити на пошту, якщо ви не чекаєте ні від кого посилки.

Раніше "Коментарі" розповідали, що у Києві шахрай заробив на дітях 200 тисяч гривень.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини