Головна Новини Суспільство події Посилення контролю: бойовики «ДНР» вводять перепустки на кордоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Посилення контролю: бойовики «ДНР» вводять перепустки на кордоні

Необхідні документи доведеться отримувати у «органах внутрішніх справ» так званої «ДНР»

4 березня 2021, 13:36 comments1222
Поділіться публікацією:

Бойовики "ДНР" починають новий конфлікт, не цураючись вкотре долучати до нього звичайне мирне населення. За повідомленням української делегації в Тристоронній контактній групі, представники окупаційної адміністрації збираються ввести спеціальні перепустки для перетину умовного "кордону" самопроголошеної республіки.

Посилення контролю: бойовики «ДНР» вводять перепустки на кордоні

"ДНР" вводять перепустки через "кордон". Фото: ТАСС

Слід зазначити, що документи, які дозволять громадянам виїздити (чи в’їздити) на територію "ДНР", мають бути видані лише місцевими, невизнаними спільнотою, "органами внутрішніх справ". Перепустку можна оформити, якщо людині виповнилося 18 років. Діятиме такий "папірець" протягом пів року.

З огляду на те, що для отримання "документу" доведеться фотографуватися, дозволити перевірити власний телефон та пройти дактилоскопічну реєстрацію (залишити свої відбитки пальців у базі — ред.), це ще більше погіршить стан справ у самопроголошеній республіці. Ні для кого не секрет, що пересування в ОРДЛО і без того є доволі специфічною процедурою, а із подібними ускладненнями кількість бажаючих виїздити за "кордони" окупованої території, швидше за все, зменшиться.

Також варто додати, що реєстрація особи — не єдине бажане нововведення бойовиків "ДНР". Відповідну перепустку доведеться оформлювати ще й на транспортний засіб, який рухатиметься через "кордон".

Перш ніж отримати документ для виїзду-в’їзду, особам доведеться подати спеціальну заяву. Розгляд такого клопотання може зайняти до 15 діб. Представники окупаційної влади "ДНР" пояснюють подібні дії спробою обмежити розповсюдження коронавірусної хвороби на території самопроголошеної республіки.

Ймовірно, подібна процедура в’їзду-виїзду з окупованих територій зовсім скоро буде реалізована і в сусідній "ЛНР". Принаймні, таку можливість припускають члени української делегації в ТКГ.

Крім цього, учасники перемовин вважають, що введення перепусток може бути черговою реакцією Російської Федерації на продовження санкцій від США і Європи.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що бойовики "ДНР" дозволили своїм військовим безкарно обстрілювати українські позиції, що автоматично означає їх вихід з оголошеного перемир’я.

Також на порталі можна дізнатися, який колишній міністр України хоче очолити ОРДЛО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини