Головна Новини Суспільство події Бойовики «ДНР» заявили про вихід із перемир'я: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойовики «ДНР» заявили про вихід із перемир'я: подробиці

У своєму рішенні представники «ДНР» звинувачують українських військових

3 березня 2021, 12:54 comments3246
Поділіться публікацією:

Дозвіл на безкарний обстріл української армії, попри будь-які домовленості та спілкування Тристоронньої контактної групи, "вручили" самі собі бойовики так званої "Донецької народної республіки". Відповідну "екстрену заяву" самопроголошених представників "народної міліції" окупантів повідомляє видання "ОстроВ".

Бойовики «ДНР» заявили про вихід із перемир'я: подробиці

Бойовики "ДНР" оголосили про вихід із перемир’я. Фото із відкритих джерел

Офіційну "згоду" на "попереджуючий" вогонь по військових України бойовики проголосили нібито через те, що українська сторона постійно провокує і порушує "режим тиші" обстрілами". При цьому всім слова "днрівців" нічим не підтверджуються, в тому числі й міжнародними спостерігачами від ОБСЄ.

Проте, "уряду" окупованих територій це не заважає звинувачувати як самих спостерігачів — "у відсутності реакції", так і ВСУ — в "триваючих обстрілі" і веденні справжнього "українського терору".

"Підрозділам Народної міліції дано дозвіл на ведення попереджувального вогню на придушення і знищення вогневих точок противника", — підкреслюється в заяві "народної міліції" самопроголошеної республіки.

Подібне рішення бойовиків "ДНР" демонструє відкрите нехтування до будь-яких дипломатичних переговорів ТКГ і спробам встановити мир на Донбасі не силовим шляхом. Фактично, окупанти вийшли з і без того крихкого перемир'я, дозволивши собі більше не приховувати будь-які спроби обстрілів українських військових.

Керівник Центру військово-правових досліджень, адвокат Олександр Мусієнко у спілкуванні з представниками порталу "Коментарі" виказав упевненість, що подібні заяви з боку окупантів в черговий раз демонструють їхнє небажання дотримуватися режиму тиші. І небажання миру як такого.

"Українська сторона, безумовно, повинна реагувати ще жорсткіше. Слід сказати про те, що слова про "попереджувальний вогонь" є фактично заявою про готовність почати бойові дії. Не диверсії, не провокації, як зараз, а щось більш серйозне. Відповідальним особам із української сторони потрібно чітко дати зрозуміти окупантам — на їх "попереджувальний вогонь" ми відповімо своїм, жорстко придушуючи будь-які провокаційні дії противника", — зазначає Олександр Мусієнко.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що, на думку глави української делегації в ТКГ Леоніда Кравчука, Україна буде робити для перемоги над Російською Федерацією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олег

4 березня 2021, 15:54

Брат, - не думай, що тебе омине той чорний день! Настане він і для тебе, для твоєї сім"ї, неодмінно настане, бо той, хто копає яму іншому, ризикує в неї впасти першим.

Олег

4 березня 2021, 15:50

Чи президент Зеленський і досі вірить у те, що з рашистами можна домовлятись? Чи ще й досі він мріє "зазирнути Путіну в очі"? Чи ще й тепер терористи ОРДЛО, підбадьорені путінською хунтою, можуть продовжувати безкарно вбивати наших воїнів? Ну, вже й школярам відомо, що безкарність лише заохочує злочинців до нових злочинів, а пан президент ніяк не второпає, що російські політики вже сміються над його наївним прагненням "добитися миру за будь-яку ціну". Це ж давно вже для всіх очевидно: такою ціною може стати втрата Україною державного суверенітету! Олег КРАВЧЕНКО, ветеран української журналістики

Брат

4 березня 2021, 12:41

Вот и настает черный день для части населения Украины,которая с нациками.Путину надоело ждать выполнения договоренностей с Украиной.Приходит время расплаты,шутки закончились.Готовьте красноармеевки,нацики.

Прохожий

4 березня 2021, 10:35

Как они могут выйти из перемирия если они в него и не входили?

Тамара

4 березня 2021, 09:45

Предыдущие месяцы "мирно" укреплялись. Уже решили, что их не достать. Значит, пора спокойно пугать и атаковать.

олег

4 березня 2021, 09:35

Взял ружьё и пошёл первым в бой! Диванный генерал.

Ze

4 березня 2021, 09:24

Да въеbiте по этим сепарам по самые яйца. Они уже заеbaLi всех. Сколько можно терпеть эту пидорную тварь? Только хлопцы наши гибнут каждый день. Пора принимать меры.


Новини