Головна Новини Суспільство події «Порішати» за пів ціни: у ВР не виключили проявів корупції у питанні невчасного оновлення даних
commentss НОВИНИ Всі новини

«Порішати» за пів ціни: у ВР не виключили проявів корупції у питанні невчасного оновлення даних

Порушникам можуть пропонувати домовитися, вважає нардеп Володимир Ар’єв

16 липня 2024, 14:51
Поділіться публікацією:

Два місяці, які були виділені на оновлення даних в базі даних військовозобов’язаних, спливли. Завтра почнуться штрафи від 17 тисяч гривень, відзначив нардеп Володимир Ар’єв.

«Порішати» за пів ціни: у ВР не виключили проявів корупції у питанні невчасного оновлення даних

Оновлення даних в ТЦК

За даними Міноборони, за відведений час оновили дані десь 4 мільйони військовозобов’язаних. Це, каже нардеп, половина або менше від усіх військовозобов’язаних, тобто, понад 4 мільйони громадян можуть бути оштрафовані.

Так, каже народний обранець, серед тих, хто не оновив свої дані, є ухилянти, але є і величезні групи тих, хто фізично не зміг виконати вимоги закону про мобілізацію.

"По-перше, це особи, даних яких не виявилося в системі "Оберіг". З різних причин. Таких сотні тисяч. По-друге, особи, чиї дані виявились неправильними в частині, яка не виправляється через Резерв+. Їх не менше. Їм по-любому треба було йти в ТЦК, а там дикі черги, відключення світла, відсутність зв’язку з реєстром "Оберіг" і тд. І тп. Тобто, вони не змогли виконати вимоги закону через фізичну неспроможність держави забезпечити виконання. В результаті, пів країни від завтра є порушниками", — заявив нардеп.

За його словами, у Верховній Раді передбачали цю ситуацію і навіть пропонували продовжити на 90 днів безштрафний термін оновлення, за який Міноборони могло би привести нормативну базу та розширити додаток Резерв+ відповідно до потреб.

"Законопроект 11305 підтримала Європейська Бізнес Асоціація, навіть на півтори години підтримало міністерство оборони, але потім раптом змінило думку. Сьогодні цього законопроекту немає в порядку денному. Тому, від завтра почнуть штрафувати і ухилянтів, і тих, хто фізично не зміг виконати заздалегідь погано написаний закон. Або почнуть пропонувати порушникам "домовитись" за половину", — вважає нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що штраф за неоновлення даних не буде накладений у тому разі, якщо у держави є обмін даними військовозобов’язаного з іншими реєстрами.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини