Головна Новини Суспільство події Попереджень вже недостатньо: на які кроки готові США щодо Грузії
commentss НОВИНИ Всі новини

Попереджень вже недостатньо: на які кроки готові США щодо Грузії

За інформацією ЗМІ, США планують запровадити санкції проти політиків Грузії за закон про "іноагентів"

20 травня 2024, 10:40
Поділіться публікацією:

Посадовці Грузії, відповідальні за просування закону про "іноземних агентів", можуть зіткнутися із заморожуванням активів та забороною на поїздки відповідно до нового законопроекту, який буде представлений у Конгресі США. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Politico".

Попереджень вже недостатньо: на які кроки готові США щодо Грузії

Протести у Грузії. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, у проекті закону йдеться, що правляча партія "Грузинська мрія" "все частіше і з жалем приймає політику поступливості стосовно РФ" у рамках "дедалі більш неліберального повороту".

У законопроекті також йдеться, що Тбілісі "відкрито нападає на американські та інші західні організації з просування демократії, а також на місцеве та міжнародне громадянське суспільство, одночасно підтримуючи зв'язки з Росією, зокрема, а також з Китаєм".

"За словами людини, близької до процесу, законопроект буде вже у понеділок. Його умови зобов'яжуть вищих американських чиновників інформувати Конгрес про "вузли неправомірного політичного впливу, клептократію та елітну корупцію в Грузії", а також про передбачувані російські та китайські розвідувальні активи, що діють у цій південнокавказькій країні", – йдеться у матеріалі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Грузії Саломе Зурабішвілі наклала вето на резонансний законопроект про "іноагенти". Нагадаємо, що він став причиною масових протестів через свою схожість із російським законодавством, а також може зупинити євроінтеграцію Грузії. Як ситуація може розвиватись далі? Чи має шанс проєвропейська частина грузинського суспільства перемогти проросійських політиків? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи справді на європейському шляху Грузії поставлено хрест: що може розвернути її від РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини