Головна Новини Суспільство події Поляки в Україні отримають більше прав та можливостей: законопроект
commentss НОВИНИ Всі новини

Поляки в Україні отримають більше прав та можливостей: законопроект

В Україні поляки отримають права та гарантії на рівні з громадянами

12 липня 2022, 09:10
Поділіться публікацією:

Поляки в Україні отримають більше прав та можливостей: законопроект

Фото ілюстративне / Pixabay

Володимир Зеленський подав на розгляд народних депутатів законопроект №7550 "Про встановлення правових та соціальних гарантій для громадян Республіки Польща, які перебувають на території України". Про це повідомляють на прес-службі президента України.

Для поляків в Україні буде більше можливостей для проживання, адже в Польщі українці користуються пільгами та гарантіями. Поляки матимуть аналогічні українцям в Польщі права та державні гарантії, як в законі "Про допомогу громадянам України у зв'язку зі збройним конфліктом на території цієї країни". 

Зокрема, законне перебування в Україні з родинами 18 місяців з моменту ухвалення закону. Право здобувати освіту на рівні з українцями, також за бюджетні кошти; право працевлаштовуватися без додаткових дозволів, можливість отримати посвідку на проживання без довгострокової візи й за спрощеною процедурою.

Крім того, поляки матимуть можливість працювати в медзакладах, отримувати медичну допомогу, матимуть соціальні гарантії та отримуватимуть соціальні виплати, зможуть пройти реєстрацію як платників податків, проводити господарську діяльність.

Як писав портал, з 11 липня введено нові заборони на куріння в громадських місцях в Україні. Заборонено відводити місця для куріння в приміщеннях підприємств та установ усіх форм власності; вживати тютюнові вироби та використовувати пристрої для споживання тютюну, зокрема, електронних пристроїв для нагрівання тютюну, електронні сигарети, кальяни, в тому числі й в закладах ресторанного господарства та приміщеннях підприємств. Детальніше розповів про заборони експерт Дмитро Купира виконавчий директор ГО "Життя".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини