Головна Новини Суспільство події Польща продовжує нагнітати: у МЗС зробили нову заяву про дружбу, яка не потрібна Києву
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща продовжує нагнітати: у МЗС зробили нову заяву про дружбу, яка не потрібна Києву

Голова бюро з міжнародної політики канцелярії президента Польщі Марчін Пшидач заявив, що Україна має бути зацікавлена у стабільних відносинах із Польщею

25 вересня 2023, 16:15
Поділіться публікацією:

Дії України щодо зернового конфлікту з Польщею – "несправедливі та шкідливі для багатьох поляків", і якщо Київ не хоче "дружити з Варшавою, то його не змусити". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі RMF24 зробив Голова бюро з міжнародної політики канцелярії президента Польщі Марчін Пшидач.

Польща продовжує нагнітати: у МЗС зробили нову заяву про дружбу, яка не потрібна Києву

Прапори України та Польщі. Фото: із відкритих джерел

Чиновник зазначив, що саме від України має виходити ініціатива про дружбу з Польщею, адже на користь Києва мати підтримку європейських друзів.

"В інтересах усіх нас — і це повинні розуміти і українці — не дати роз'єднати себе, тому що від цього виграє лише третій актор в особі Москви", — сказав він, зазначивши, що "якщо Україна не хоче дружити з Польщею, то Польща сама впорається".

Пшидач підкреслив, що Україна має бути зацікавлена у стабільних відносинах із Польщею, оскільки зараз вона перебуває у біді.

"Ми в НАТО, у нас сильна армія, ми в ЄС, у нас досить добре функціонуюча країна. Сьогодні біда в Україні", — сказав Пшидач, зазначивши, що це Україна має дбати про підтримку з боку Польщі".

"Якщо їй це не потрібно, то силою тут нічого не досягнеш", — сказав Пшидач.

Відповідаючи на запитання, чи припинить Польща відправляти зброю в Україну, якщо вона не відкличе скаргу, подану до СОТ на продовження Польщею ембарго на українське зерно, Пшидач зазначив: "Ми здійснюватимемо цю підтримку таким чином, щоб це було вигідно польській безпеці. Якщо виявиться, що ця підтримка ніяк не допоможе, ми аналізуватимемо кожне конкретне рішення".

Також видання "Коментарі" повідомляло – зерно розбрату: у чому небезпека суперечки з союзниками – чи правильно поводиться Україна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини