Головна Новини Суспільство події Політик розповів, чому українці масово виїжджають за кордон
commentss НОВИНИ Всі новини

Політик розповів, чому українці масово виїжджають за кордон

Обсяги трудової міграції з України у 2021 році рекордні

26 грудня 2021, 21:38
Поділіться публікацією:

Політик розповів, чому українці масово виїжджають за кордон

Населення країни швидко скорочується, фото з відкритих джерел

У передачі "Україна з Тиграном Мартиросяном" колишній генпрокурор, голова Спілки юристів України Святослав Піскун розповів, чому, на його думку, виїжджають українці за кордон. За статистичними даними з України протягом 10 місяців 2021 року виїхало 660 тис. громадян, це рекорд за останні 11 років. Заробітчани щорічно поповнюють бюджет на 14 млрд доларів.

Святослав Піскун зазначив, що це працьовиті, конкурентоздатні українці, яких Україна загубила. Також він додає, що  це пов'язано з тим, що люди у цій країні не бачать перспективи. Тисячі людей, що їдуть за кордон, за їх словами роблять це заради дітей, майбутнього покоління.

"Вони точно знають, що жоден парламент європейської країни не прийме закон, що буде погіршувати стан громадян і людей, які проживають у тій країні. А в нашій країні може бути все, що завгодно", — наголосив він.

Очільник Спілки юристів пояснює, що українці налякані розмовами про війну, а по-друге, люди повинні бути впевнені, що країна чинитиме якийсь опір, щоб частина громадян могла виїхати, а не загинула тут.

"Європа має бути готова, що кордони не витримають, якщо тут дійсно почнеться війна. Щонайменше 20 млн українців можуть поїхати. Треба чітко розуміти, чи ми воюємо, чи ні, й зробити все, щоб ми не воювали", — зазначив Піскун. 

Як повідомляв портал "Коментарі", в Україні може значно скоротитися кількість населення. За даними Організації Об'єднаних Націй, чисельність українців швидко скорочується, темпи вимирання населення одні з найшвидших у світі. Попередні прогнози невтішні — до 2050 року українців залишиться щонайбільше 35 мільйонів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини