Головна Новини Суспільство події Поліомієліт у півторарічної дитини: що робитиме Рівненщина, щоб такого більше не було
commentss НОВИНИ Всі новини

Поліомієліт у півторарічної дитини: що робитиме Рівненщина, щоб такого більше не було

Медики та урядовці негайно проведуть заходи для того, щоб вберегти дітей від поліомієліту

9 жовтня 2021, 20:46
Поділіться публікацією:

Прес-служба Міністерства охорони здоров'я України інформує про заходи, які відбудуться у Рівненської області для боротьби в поліомієлітом.

Поліомієліт у півторарічної дитини: що робитиме Рівненщина, щоб такого більше не було

Вакцина від поліомієліту буде вводитись шляхом ін'єкції - фото з мережі

Наприкінці минулого тижня на Рівненщині відбулось засідання комісії з надзвичайних ситуацій регіону. Головне питання: випадок поліомієліту у півторарічної дитини, зафіксований 3 вересня 2021 р., та дії, які потрібно вжити для того, щоб більше таких випадків не було. Проблему обговорювали Віталій Коваль, голова облдержадміністрації, Олег Вівсяник, начальник Департаменту цивільного захисту, керівники "Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб".

Найперше, зібрання визначило, що у області сталась  надзвичайна ситуація біологічної природи. Щоб її вирішити, буде створено спеціальний штаб, який очолить Роман Сафонов, Головний державний санітарний лікар регіону.

Заплановано протягом 14 днів, починаючи з понеділка 11 жовтня 2021 р., провести негайну вакцинацію дітей до п'яти років. Щеплюватимуть, незалежно від того, чи того, чи вакцинувалась від поліомієліту дитина раніше. При цьому буде використовуватись препарат ІПВ – інактивована вакцина, яка випускається у ампулах або шприцах для ін'єкцій (на відміну від ОПВ – крапель для прийому всередину). Подібні термінові заходи називаються Rapid response vaccination (Round Zero) – так званий нульовий тур вакцинації.

Після цього протягом 90-та днів відбудеться ще три раунди вакцинації дітей до п'яти років. 

На Рівненщині лише 53% новонароджених дітей, віком до року, планово вакциновані від поліомієліту. У вересні захворіла дитина, батьки якої відмовились від щеплень з релігійних міркувань. Лабораторні дослідження ВООЗ стверджують, що наразі в Україні почав циркулювати афгансько-пакистанський вірус, який спричинив епідемію поліомієліту у Таджикистані. Ця країна вже рік бореться з хворобою, яка також поширена у Пакистані та Афганістан.

Про екологічні проблеми у Рівненській області видання "Коментар" вже повідомляло своїх читачів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини