Головна Новини Суспільство події Поліція примусово доставлятиме до ТЦК військовозобов'язаних: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Поліція примусово доставлятиме до ТЦК військовозобов'язаних: подробиці

Голова Національної поліції Іван Виговський зазначив, що поліція при виконанні повноважень уповноважена застосовувати заходи примусу

24 травня 2024, 09:45
Поділіться публікацією:

Поліцейські перевірятимуть документи військовозобов'язаних у громадських місцях та примусово доставлятимуть до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) тих, хто перебуває у розшуку. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив голова Національної поліції Іван Виговський.

Поліція примусово доставлятиме до ТЦК військовозобов'язаних: подробиці

Поліція. Фото: із відкритих джерел

"Якщо ж установлено особу, яка відповідно до звернення ТЦК та СП вчинила адміністративне правопорушення, передбачене статтями 210, 210-1 КУпАП, то в такому випадку поліцейський уповноважений на здійснення адміністративного затримання та доставлення військовозобов’язаного до ТЦК та СП", — заявив Виговський.

За його словами, поліція під час виконання повноважень уповноважена застосовувати заходи примусу.

Глава Національної поліції зазначив, вид та межі застосування таких заходів залежать виключно від обсягу протиправних дій особи. Зазвичай, якщо не встановлено причетність особи до скоєння злочинів, то до особи, яка чинить злісну непокору законній вимогі поліцейського, можуть бути застосовані такі примусові заходи як фізична сила та спеціальні засоби (наручники, гумові та пластикові кийки).

Читайте також на порталі "Коментарі" — стало відомо про важливу зміну мобілізації: почне діяти з 18 липня.

Також видання "Коментарі" повідомляло – в Україні набув чинності закон про мобілізацію, який зобов'язує всіх військовозобов'язаних від 18 до 60 років протягом двох місяців оновити свої військово-облікові дані. Серед спірних моментів – ситуація з "бронюванням", з електронним кабінетом (Резерв+) для військовозобов'язаних, призовників та резервістів, з іншими моментами, включаючи посилення покарання для ухилянтів. Експерти продовжують аналізувати для порталу "Коментарі" ситуацію з мобілізацією та навколо неї.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

так

24 травня 2024, 09:28

Всіх до порядку!!


Новини