Головна Новини Суспільство події Польоти в Україні стали дорожчими: названа сума нового збору з пасажирів
commentss НОВИНИ Всі новини

Польоти в Україні стали дорожчими: названа сума нового збору з пасажирів

Відсьогодні українці будуть оплачувати нове держмито, однак декого від нього звільнили

7 серпня 2020, 09:30 comments3776
Поділіться публікацією:

Відсьогодні українці, які збираються летіти за кордон, повинні платити нове держмито. Збір сплачується окремо за кожного пасажира і кожну тонну відправленого вантажу,  або того, який прибув, до аеропорту України. Даний закон схвалили 256 нардепів, і він уже набрав чинності після публікації в "Голосі України".

Польоти в Україні стали дорожчими: названа сума нового збору з пасажирів

Повідомляється, що пасажир повинен додатково сплатити 0,5 долара, якщо подорожує літаком в межах України, і 2 долари при міжнародному польоті. Крім того, за кожну тонну вантажу в межах України відтепер потрібно платити по 2,5 долара, при міжнародних перевезеннях — 10 доларів. Від нового збору звільнили дітей до 2-х років, вищих посадових осіб та представників міжнародних делегацій, а також гуманітарні вантажі та санітарні авіарейси.

Нагадаємо, 66% українців пропускають відпустку цього літа і не планують відпочивати. Ще 16% респондентів вже відпочивали у 2020-му, а інші 18% — планують. Такі дані представила соцгрупа "Рейтинг" у свіжому опитуванні, проведеному 5 серпня. Відзначимо, що серед тих, хто вже встиг відпочити в цьому році або планує це зробити найближчим часом, 43% залишилися у своєму рідному регіоні, стільки ж — в іншій області України. І лише 9% ризикнули виїхати за кордон. Таким чином, якщо брати всіх опитаних, тільки 3% в розпал пандемії ризикнуло полетіти на відпочинок в іншу державу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини