Головна Новини Суспільство події Покинули батьки: у Львові хірурги врятували немовля з рідкісною вадою
commentss НОВИНИ Всі новини

Покинули батьки: у Львові хірурги врятували немовля з рідкісною вадою

Наразі хлопчик чекає на нових батьків

11 серпня 2021, 19:19
Поділіться публікацією:

 Кілька  складних хірургічних втручань довелось провести медикам Львівської обласної дитячої клінічної лікарні "Охматдит", аби врятувати маленького 4-місячного хлопчика, який народився без стравоходу та залишився сиротою при живих батьках. Останні відмовились  від нього відразу після народження. Про цю подію інформує  Facebook-сторінка цього відомого медичного закладу, що в Західному регіоні України.

Покинули батьки: у Львові хірурги врятували немовля з рідкісною вадою

Лікарі врятували дитині життя (фото з відкритих джерел)

 Дитині було неможливо жити з такою вадою, адже вона не могла повноцінно їсти.  А значить -  рости й розвиватись. Їжа не  попадала в шлуночок, а в дихальну систему.

Аби допомогти хворій крихітці, їй сформували цей орган із власних тканин. 

За словами медиків львівського "Охматдиту", маленький  безбатченко  мав діагноз — атрезія стравоходу.

"Це коли немає частини стравоходу з роз'єднаними дистальним і проксимальним сегментами. Така вада – одна з найважчих, несумісних з життям, якщо допомога хірурга надана невчасно. Ромчик не міг сам ковтати, кожне годування ставало катастрофою." – йдеться в публікації.

Львівські лікарі робили  операційні втручання у два етапи. Спочатку поставили спеціальні кліпси, щоб перекрити доступ зі стравоходу у трахею та щоб вміст шлунка не потрапляв у легеню.

Далі хірурги  перетнули стравохід і з’єднали його зі сліпим сегментом шлунку. Ваду  ліквідували, використавши  власні тканини стравоходу малюка.

"Наразі, після двох операційних втручань в Романчика  ще є  рубці, звузився стравохід. Аби він став повністю здоровим, наші хірурги роблять серію спеціальних  процедур – бужування стравоходу. Тобто маленький пацієнт і надалі — під  пильним наглядом медиків", – розповіли представники цього  поважного закладу.

Немовлятко вже саме  їсть суміш з пляшечки.  Але зараз найбільше йому не вистачає люблячих мами й татуся.

"Наш маленький   пацієнт нормально росте і розвивається, як і інші його ровесники, їсть сам, має хороший апетит. Віримо, що все в нього буде якнайкраще. Хлопчик ще пройде кілька процедур бужування, і   буде повністю здоровим, його можна забирати  додому", – сказав хірург Олег Ленів.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що у Львові дворічна дівчинка випала з вікна 8 поверху: поліція з'ясовує обставини загибелі дитини.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини