Головна Новини Суспільство події Поки усі спали: яким було перше з двох рідкісних сонячних затемнень у 2023 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Поки усі спали: яким було перше з двох рідкісних сонячних затемнень у 2023 році

Кільцеподібно-повне або гібридне сонячне затемнення, найрідкісніше з усіх різновидів відбулося цієї ночі, у четвер, 20 квітня. Побачити його можна було у різних куточках землі, пишуть «Коментарі» з посиланням на «24 канал»

20 квітня 2023, 10:55
Поділіться публікацією:

У 21 столітті побачити таких затемнень можна лише сім разів.

Поки усі спали: яким було перше з двох рідкісних сонячних затемнень у 2023 році

Найкраще було видно кільцеподібно-повне затемлення у Тиморському морі

20 квітня о 01:36 за Грінвічем умбра сонячне затемнення пройшло на північний схід через Індонезію, прокотившись південною частиною Індійського океану та над Австралією. 

Саме у Австралії, побачити це дивовижне явище можна було лише у одному населеному пункті – містечку Ексмут.  Цієї ночі, туди з’їхалося багато охочих, аби глянути як Сонце, Місяць та Земля стають в одну лінію. 

Проте, найкраще було видно кільцеподібно-повне затемлення у Тиморському морі, на південь від Тимор-Лешті, в Південно-Східній Азії. На висоті 67 градусів на 76,1 секунди Сонце заховалося у тіні, а шлях затемнення був 48 км завширшки. 

Що стосується України, спостерігати дане явище у нас можна було, хіба-що, переглянувши запис трансляції Обсерваторії Перта, яка відбувалася у прямому ефірі.  І  хоча, по часу, коли австралійці завмерли від подиву, дивлячись на затемнення, у нас була 4:36 ранку, побачити явище з території нашої країни, нам не судилося, навіть частково.

Наступною, у цьому році незвичною датою буде 14 жовтня. Саме тоді відбудеться кільцеподібне затемнення Сонця, що пройде з південного сходу через США, мексиканський півострів Юкатан, а потім прокотиться південною Колумбією та північною Бразилією.

А уже 8 квітня 2024 року українці з усім світом зможуть спостерігати "Велике американське сонячне затемнення". Воно пролягатиме від південного заходу Техасу до півночі Нової Англії. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, над Києвом помітили загадкові спалахи: що це було У столиці оголосили повітряну тривогу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини