Головна Новини Суспільство події Погода в Україні на 10 травня: у яких областях пройдуть дощі
commentss НОВИНИ Всі новини

Погода в Україні на 10 травня: у яких областях пройдуть дощі

Українцям розповіли, якою буде погода на території країни 10 травня та у яких регіонах очікуються опади

10 травня 2022, 06:25
Поділіться публікацією:

У вівторок, 10 травня, погода в Україні переважно буде теплою та сонячною, але жителям деяких регіонів варто приготуватися до дощів. Про це свідчать дані Українського гідрометеорологічного центру.

Погода в Україні на 10 травня: у яких областях пройдуть дощі

Прогноз погоди на 10 травня (фото з відкритих джерел)

Згідно з прогнозом, переважно температура повітря по Україні перебуватиме в діапазоні +15...+17 градусів. Найтепліше буде на заході країні, а холодніше у північно-східних областях. Дощ очікується у Харківській, Луганській та Донецькій областях.

Своїм прогнозом на Facebook — сторінці також поділилася український синоптик Наталія Діденко. За її словами, сьогодні, 10 травня, Україну омине холодний атмосферний фронт, тож погода радуватиме теплом. Але короткочасний дощ може пройти у Сумській, Полтавській та Харківській областях, а ввечері – на сході країни.

Температура повітря вночі буде невисокою, можливі заморозки на ґрунті, а ось вдень стовпчики термометра піднімуться до +15...+19 градусів.

У столиці України також буде свіжа та вітряна погода. Вдень температура становитиме +15 градусів, опадів не прогнозується.

За словами Діденка, спека в Україну прийде вже цього тижня, а саме 12 травня. Тоді температура повітря підніметься до +20...+28 градусів. Але це триватиме недовго, бо наприкінці тижня температура повернеться в кліматичні рамки та прийдуть дощі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що зміна клімату є глобальною проблемою сучасності, яка може призвести до дуже серйозних наслідків. Вчені вважають, що основним фактором, здатним спровокувати мережу глобальних подій, є танення льодовиків Гренландії та Антарктиди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://meteo.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини