Головна Новини Суспільство події Погода у травні: коли чекати дощів і похолодання
commentss НОВИНИ Всі новини

Погода у травні: коли чекати дощів і похолодання

Народний синоптик спрогнозував, якою буде погода у травні 2021 року в Україні

5 травня 2021, 16:35
Поділіться публікацією:

Народний синоптик Леонід Горбань прогнозує дощі у найближчі вихідні, але кінець травня 2021 року, за його словами, порадує сухою і теплою погодою. Про це він розповів "24 каналу".

Погода у травні: коли чекати дощів і похолодання

Погода у травні. Фото з відкритих джерел

Згідно з прогнозом Горбаня, в середині місяця очікується тепла погода. Народний синоптик повідомляє, що з 15 травня температура повітря становитиме від 19 до 21 градуса тепла. А через п'ять днів очікуються вищі показники — 24-28 градусів зі знаком "плюс".

Що стосується опадів, то Горбань прогнозує дощі у найближчі вихідні, 8 і 9 травня. За його словами, дощову погоду українцям варто очікувати і в період з 18 по 21 травня. Вкінці місяця, запевняє синоптик, погода буде сухою і ясною. Снігу Горбань не прогнозує, але попереджає про можливі заморозки 7 і 19 травня.

Нагадаємо, очікувані температура повітря і кількість опадів у травні 2021 року дещо відрізняються від середніх показників. Про це йдеться у прогнозі Українського гідрометеорологічного центру. За даними фахівців, спостерігається стійкий перехід середньої добової температури повітря через 15 градусів тепла в бік підвищення. У кліматології це вказує на початок літа і відбувається здебільшого у другій (на Закарпатті та півдні — у першій) декаді травня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, коли в цьому місяці очікувати магнітних хвилювань. Магнітні бурі — це поширене астрономічне явище. Через підвищену сонячну активність відбувається збурення магнітного поля Землі. Такі поштовхи здатні впливати на самопочуття людей, а також порушувати роботу систем зв'язку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини