Головна Новини Суспільство події Погода на 28 квітня: які області України вкриють весняні грози
commentss НОВИНИ Всі новини

Погода на 28 квітня: які області України вкриють весняні грози

Український синоптик Наталія Діденко розповіла, у яких областях країни можливі опади із грозами

28 квітня 2022, 06:30
Поділіться публікацією:

У четвер, 28 квітня, практично на всій території України буде тепло, але подекуди пройдуть дощі та можливі грози. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила народний синоптик Наталія Діденко.

Погода на 28 квітня: які області України вкриють весняні грози

Прогноз погоди на 28 квітня / Фото: funart.pro

За її словами, температура повітря в середньому по країні становитиме +12...+18 градусів. Найтепліше буде у південно-східних регіонах України. А ось найхолодніше буде на Заході, там стовпчики термометра опустяться до +10...+14 градусів.

Плюс до всього, за даними Укргідрометцентру, там прогнозуються дощі з грозами, зокрема у Львівській, Тернопільській та Івано-Франківській регіонах. Але парасольки варто приготувати також мешканцям Житомирської, Вінницької, Чернівецької, Хмельницької та Черкаської областей. На решті території України буде тепло та сухо.

У Києві 28 квітня очікується хмарна погода із проясненнями. Температура повітря вдень прогріється до +12...+14 градусів, опадів не очікується. Вітер помірний.

Нагадаємо, кліматолог Світлана Бойченко розповіла, що Україна зміщується в інший кліматичний пояс, і це відбивається на нашій погоді. Найбільше здивує червень 2022 року, бо він стане чи не найспекотнішим місяцем літа, що не властиве для географічного розташування України.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що згідно з кліматичними прогнозами Всесвітньої метеорологічної організації, річна глобальна температура може перевищити 1,5 градуса Цельсія, вища за доіндустріальні рівні протягом наступних п'яти років.

Читайте також, що дослідники знайшли спосіб, який зможе запобігти глобальному потеплінню.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини