Головна Новини Суспільство події Погані новини для людства: чому на планеті зменшилася кількість комах на 75%
commentss НОВИНИ Всі новини

Погані новини для людства: чому на планеті зменшилася кількість комах на 75%

Без комах постраждає не тільки все живе, яке ними харчується, а й люди, залишившись без продуктів

11 серпня 2021, 15:05
Поділіться публікацією:

Відома британська газета The Guardian підняла тему, яка зараз здається такою ж далекою від наших повсякденних турбот, як колись глобальне потепління, а саме — катастрофічне зникнення комах на планеті Земля. Британський біолог Дейв Гоулсон пише, що за останні 50 років кількість комах зменшилася на 75% і процес не припиняється, що призведе до непоправних наслідків.

Погані новини для людства: чому на планеті зменшилася кількість комах на 75%

Вимирання комах, фото з відкритих джерел

Більш того, вчені б'ють на сполох про те, що наша планета зараз перебуває на початковій стадії шостого масового вимирання у своїй історії. Якщо усвідомити, що комахи — це найчисленніший і різноманітний клас серед живого, то ці втрати виглядають досить страшно. Вони потягнуть за собою глобальні наслідки для всієї планети й не в останню чергу позначаться саме на Україні.

Якщо підсумувати ці наслідки коротко, то все людство без цих крихітних створінь буде страждати від голоду. Життя людей може змінитися до невпізнання і боротьби за виживання в прямому сенсі слова.

У Північній Америці зникають метелики виду данаїда монарх, у Німеччині — лісові й лугові комахи, у Британії — джмелі й журчалки. Повсюдно знижується чисельність медоносних бджіл.

Відомий біолог Едвард О. Уілсон якось сказав, якщо люди раптово зникнуть, то Земля "відновиться до стану повної рівноваги, в якому перебувала 10 тисяч років тому". Але "якщо зникнуть комахи, світ чекає хаос".

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", зима перетвориться на весну, а літо буде як у Єгипті: вже через 50 років клімат в Україні може суттєво змінитися і  значно вплинути на людство.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини