Головна Новини Суспільство події Податкова амністія: як та коли українці зможуть легалізувати свої статки
commentss НОВИНИ Всі новини

Податкова амністія: як та коли українці зможуть легалізувати свої статки

Програма добровільного декларування діятиме протягом року

31 серпня 2021, 18:45
Поділіться публікацією:

З 1 вересня запрацює програма так званої податкової амністії для українців. Про це повідомляють в прес-службі Кабінету міністрів України.

Податкова амністія: як та коли українці зможуть легалізувати свої статки

Подавати декларацію можна з 1 вересня, фото з відкритих джерел

Програма добровільного декларування передбачає, що громадяни можуть задекларувати своє майно, активи, статки, сплатити один раз податок й таким чином легалізувати їх.

За словами міністра фінансів Сергія Марченка, задекларувавши "тіньові" майно та доходи протягом року громадяни зможуть їх використовувати законно. До того ж така програма сприятиме залученню цих економічних ресурсів в економіку країни. 

Кампанія з добровільного декларування активів до 1 вересня 2022 року з прозорими умовами для сплати податків у казну проводиться відповідно до закону №1539.

За словами Данила Гетманцева, голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, під податкову амністію не підпадають державні службовці та резиденти, на яких накладено санкції. Амністія для всіх інших категорій резидентів — це унікальна можливість легалізувати активи. Адже під час крупних грошових операцій банки вимагають пояснити походження коштів.

Декларацію можна подати до Державної податкової служби України (ДПС) через приватну частину Електронного кабінету. Інструкцію щодо заповнення декларації можна переглянути на сайті Міністерства фінансів. Зразки заповнення бланків дивіться на сайті ДПС.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Пенсійному фонді пояснили як зібрати необхідні документи для оформлення пенсії жінкам, що розірвали шлюб. Буває, що потрібно підтвердити дошлюбне прізвище, а документів про шлюб чи його розірвання немає. Тоді слід звернутися до будь-якого регіонального відділу Державного реєстру актів цивільного стану громадян (ДРАЦС).


Податкова амністія: як та коли українці зможуть легалізувати свої статки - фото 2
Податкова амністія: як та коли українці зможуть легалізувати свої статки - фото 3
Податкова амністія: як та коли українці зможуть легалізувати свої статки - фото 4
Податкова амністія: як та коли українці зможуть легалізувати свої статки - фото 5
Податкова амністія: як та коли українці зможуть легалізувати свої статки - фото 6



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини