Головна Новини Суспільство події Дівоче прізвище і пенсія: як зібрати необхідні документи
commentss НОВИНИ Всі новини

Дівоче прізвище і пенсія: як зібрати необхідні документи

Як отримати необхідні довідки пояснюють в Мін'юсті

29 серпня 2021, 00:20
Поділіться публікацією:

Іноді Пенсійний фонд вимагає подати пакет документів для виходу на пенсію, а у жінки не всі необхідні папери на руках. Як отримати необхідні довідки пояснюють в прес-службі Міністерства юстиції України.

Дівоче прізвище і пенсія: як зібрати необхідні документи

Як жінкам зібрати необхідні документи для виходу на пенсію, фото з відкритих джерел

Буває, що потрібно підтвердити дошлюбне прізвище, а документів про шлюб чи його розірвання немає. Тоді слід звернутися до будь-якого регіонального відділу Державного реєстру актів цивільного стану громадян (ДРАЦС).

Там нададуть витяг з державного реєстру. Для цього заявниця подає заяву із персональними даними та даними другого з подружжя.

Подати заяву  для отримання витягу можна особисто у відділі ДРАЦС, відправивши документи поштою, або заповнивши бланк на вебпорталі "Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану" на сайті: https://dracs.minjust.gov.ua/.

Послуга з видачі витягу платна, коштує 73 гривні. Тому заявник має сплатити гроші та надіслати чи надати документ про внесення плати

До заяви додається копія паспорту або скан-копія, іноді вимагають документи, що підтверджують родинні чи сімейні стосунки. Електрона заява засвідчується кваліфікованим електронним підписом.
Як повідомляв портал "Коментарі", скористатися порталом "Дія" українці зможуть й без смартфонів та інтернету. Для цього облаштують місця з комп'ютерами в кожному Центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП). Громадян будуть консультувати оператори ЦНАП. Відвідувачам пояснюватимуть, які послуги можна отримати через портал та як ним користуватися. В майбутньому громадяни зможуть отримувати державні послуги самостійно й не стояти в чергах до операторів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини