Головна Новини Суспільство події По всій Україні оголошено «помаранчевий» рівень небезпеки: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

По всій Україні оголошено «помаранчевий» рівень небезпеки: що відбувається

ДСНС попереджає про небезпеку

сьогодні, 13:59 comments1668
Поділіться публікацією:

Уже від завтра та протягом наступних трьох днів майже по всій Україні очікуються сильні заморозки 0-5°, оголошено ІІ рівень небезпеки, помаранчевий. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ДСНС України.

По всій Україні оголошено «помаранчевий» рівень небезпеки: що відбувається

Ілюстративне фото

Значно похолодає у Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській й Дніпропетровській. А також у північних і західних областях.  

У Києві та області на заморозки слід чекати вже з 17 жовтня.  

"Слідкуйте за погодою, особливо у гірській місцевості! Рятувальники Івано-Франківщини попереджають, що у зимові гори варто вирушати лише за сприятливих умов", – зазначають рятувальники.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Як глобальне потепління змінить погоду в Україні

Глобальне потепління не означає, що кожне наступне літо буде спекотнішим за попереднє, оскільки коливання температур рік від року залишаться значними. Про це розповів кандидат географічних наук, фахівець із фізики атмосфери та геокосмосу Денис Пішняк.

Він зауважив, що твердження про те, що вже за кілька років ми будемо з ностальгією згадувати "прохолодне" літо 2024 року з температурами під 40 градусів, є перебільшенням. Пішняк пояснив, що природні коливання мають доволі великий діапазон, що ускладнює спостереження за справжніми кліматичними тенденціями.

Найближчі роки можуть бути спекотними, а потім кілька наступних – прохолодними, і так це все коливатиметься неодноразово. Також Пішняк заспокоїв тих, хто хоче бачити сніг узимку, зазначивши, що навіть за найгірших кліматичних сценаріїв сніг все ще буде випадати. Хоча є ймовірність, що він не триматиметься на поверхні тривалий час. "Скажімо так: не кожного року вийде покататися на санчатах. Остання зима була доволі сніжною, а попередні – не дуже", – розповів експерт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини