Головна Новини Суспільство події Платимо як у Європі: чи чекати українцям захмарних цін на інтернет
commentss НОВИНИ Всі новини

Платимо як у Європі: чи чекати українцям захмарних цін на інтернет

Чим менше буде операторів зв'язку на території України – тим більша ймовірність того, що населення втратить доступ до інформації – Олександр Федієнко

16 вересня 2024, 18:32
Поділіться публікацією:

Олександр Федієнко, голова підкомітету з кібербезпеки Комітету Верховної Ради України з питань нацбезпеки і оборони, попереджає про потенційні наслідки від можливого нового регулювання ринку звʼязку. 

Платимо як у Європі: чи чекати українцям захмарних цін на інтернет

Українцям готують інтернет за європейськими цінами

За його словами, зменшення кількості операторів звʼязку може призвести до монополізації ринку та погіршення якості послуг, що в кінцевому підсумку може обтяжити гаманці українців вартістю послуг на рівні з європейськими цінами.

"Будь-які законодавчі зміни, нормативно-правові документи, взагалі будь-яка регуляція ніколи не врегулює того, чи в оператора зʼявляться генератори, додаткові батареї і люди, які це все будуть обслуговувати", – пояснив Олександр Федієнко.

Зі слів Федієнка, кроки з боку виконавчої влади по підвищенню регуляції провайдерів інтернет-послуг можуть спричинити зменшення кількості операторів, що, в свою чергу, веде до зростання цін та погіршення якості послуг. Ці заходи, на думку експерта, можуть стати перешкодою для забезпечення належного доступу до інформації для населення.

Раніше “Коментарі” писали, що в Україні оновились правила для мобільних операторів. Тепер вони повинні гарантувати, що мобільний зв'язок працюватиме до 10 годин навіть під час відключення електроенергії. Це рішення прийнято Національним центром управління та тестування (НЦУ) та ставить нові вимоги перед мобільними компаніями.         

Читайте також на порталі “Коментарі” — Представники Національної  комісії, що  здійснюють  державне регулювання у сфері електронних комунікацій, провели 10 позапланових перевірок операторів мобільного зв’язку в  нашій країні. Вони знайшли   порушення в роботі  компаній  Київстар, Vodafone Україна, lifecell.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини