Головна Новини Суспільство події Стало відомо, коли у магазинах заборонять пластикові пакети
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли у магазинах заборонять пластикові пакети

Заборона на поширення тонких пластикових пакетів набирає чинності

7 грудня 2021, 17:40
Поділіться публікацією:

З 10 грудня об'єктам роздрібної торгівлі та об'єктам галузі надання послуг буде заборонено розповсюджувати тонкі пластикові пакети. Про це йдеться у тексті закону на офіційному порталі Верховної Ради (проект 2051-1).

Стало відомо, коли у магазинах заборонять пластикові пакети

В Україні заборонять пластикові пакети (фото з відкритих джерел)

Законом буде встановлено заборону на тонкі пластикові пакети (з товщиною стінок від менше 15 до 50 мікрометрів), а також вид пластикових пакетів, що оксорозкладається. Винятком будуть пакети із встановленою величиною (225х345х450 мм), які є первинною упаковкою для м'ясних, рибних та сипких продуктів. Ці пакети можна буде експлуатувати до 1 січня 2023 року.

Не торкнеться закон, що вже встигли набрати популярності, біорозкладних пакетів.

Відповідно до законодавства, поширення заборонених пакетів каратиметься штрафом від 1700 до 3400 гривень. За повторного недотримання закону штраф збільшиться у розмірі від 3400 до 8500 грн. Законом також передбачається заборона на безкоштовне розповсюдження тонких пластикових пакетів.

У Кабінеті Міністрів України поки що відкладено рішення про встановлення фіксованої мінімальної ціни на пакети, які будуть допустимі для розповсюдження.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, що сумки-шоппери теж мають кілька недоліків . Шоппери не можна переробити повністю, тому що частини із логотипами доведеться просто викидати. Барвники, що використовуються для друку на тканині, виготовлені на основі ПВХ і не підлягають повторній переробці, що явно зменшує екоприйом сумок. Частка бавовни, що не переробляється, становить 10-15 відсотків від загальної кількості сумок, які здавали на текстильну переробку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини