Головна Новини Суспільство події Плани з підготовки до зими доведеться коригувати: в Укренерго дали прогноз щодо відключень світла
commentss НОВИНИ Всі новини

Плани з підготовки до зими доведеться коригувати: в Укренерго дали прогноз щодо відключень світла

В "Укренерго" поки не готові сказати, наскільки ця атака вплине на плани з відновлення енергосистеми і на можливість без обмежень постачати електрику споживачам у вересні-жовтні

26 серпня 2024, 15:05 comments2275
Поділіться публікацією:

Прогнозувати вплив масової атаки росіян на енергосистему в понеділок на можливість безперебійного енергопостачання впродовж наступних двох місяців наразі складно, але очевидно, що плани з підготовки до зими доведеться коригувати. Як інформує портал "Коментарі", таку думку висловив радник прем'єр-міністра України, член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойко, інформує "Інтерфакс-Україна". 

Плани з підготовки до зими доведеться коригувати: в Укренерго дали прогноз щодо відключень світла

Відключення електроенергії. Фото: з відкритих джерел

"Поки що важко сказати, наскільки ця атака вплине на плани з відновлення енергосистеми і на можливість без обмежень постачати електрику нашим споживачам у вересні-жовтні, але думаю, що до кінця дня ми розумітимемо ситуацію, і оперативно буде відкориговано зусилля з енергозабезпечення", — сказав радник.

При цьому він звернув увагу, що за відсутності ударів по енергосистемі до кінця жовтня не планувалося великих обмежень, а то й узагалі таких обмежень, оскільки в цей період мінімум навантаження на енергосистему, і доступної потужності з урахуванням активної ремонтної кампанії мало вистачити для безперебійного забезпечення електроенергії.

"Цілком очевидно, що за результатами атаки необхідно буде проаналізувати стан енергосистеми, зміни, які, безумовно, носитимуть знак "мінус", і, відповідно, скоригувати плани з підготовки до зими", — пояснив Бойко.

За його словами, сьогоднішня атака не знімає завдання успішної підготовки до ОЗП для енергетиків, але треба зрозуміти її наслідки атаки і скоригувати плани.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський відреагував на масований удар Росії 26 серпня. За словами президента, це був один з найбільших комбінованих ударів Росії від початку війни.

Володимир Зеленський опублікував відео з реакцією на масований удар Росії. За словами президента, російські удари націлені на цивільну інфраструктуру, зокрема на енергетичні об’єкти.

"Це був один з найбільших ударів – комбінований. Більше сотні ракет різних типів та близько сотні "шахедів". І як більшість попередніх російських ударів, цей такий же підлий, націлений на критичну цивільну інфраструктуру", — сказав президент.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини