Головна Новини Суспільство події Планеті загрожує новий коронавірус: заява сінгапурських учених
commentss НОВИНИ Всі новини

Планеті загрожує новий коронавірус: заява сінгапурських учених

Новий тип коронавірусу може атакувати людство вже протягом найближчих десяти років

7 липня 2020, 08:43 comments1697
Поділіться публікацією:

Новий коронавірус загрожує людству. Він може атакувати планету вже в найближче десятиліття. Про це заявив в інтерв'ю The Straits Times професор Ван Ліньфа з Національного університету Сінгапуру.

Планеті загрожує новий коронавірус: заява сінгапурських учених

Ще одна пандемія у світі неминуча, вважають в Сінгапурському університеті, де працюють над Програмою нових інфекційних захворювань. Її керівник професор Ван Ліньфа вже попереджав у 2013 році про появу нового типу вірусу. Тоді він вивчав походження MERS, близькосхідного респіраторного синдрому. З того часу до появи COVID-19 пройшло менше ніж 10 років.

Небезпека нових типів вірусів у тому, що вони легко передаються від людини до тварини й навпаки, — говорить учений. А значить можуть безконтрольно розмножуватися. Так станеться і з новим коронавірусом.

"Поширення нового коронавірусу варто очікувати однозначно. Коли точно це станеться — невідомо. Як і незрозуміло, наскільки серйозним буде новий спалах", — розповів Ван Ліньфа.

За словами колеги професора — заступника керівника Школи громадського здоров'я при університеті Алекса Кука, — навіть зараз людство не розуміє реальних масштабів пандемії коронавірусу. Адже багато хворіють безсимптомно, але при цьому є переносниками інфекції. Загальна кількість інфікованих може бути в 10 разів більшою, ніж відомо офіційно. За офіційними даними, нагадаємо, у світі COVID-19 підхопили 11 з половиною мільйонів людей.

"Вчені не зможуть назвати точні цифри, у багатьох пацієнтів взагалі немає симптомів. Єдиний варіант наблизитися до реальних показників — робити всім тести на антитіла", — вважає Алекс Кук.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, чому в Україні не роблять тести на коронавірус масово.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини