Головна Новини Суспільство події Після зустрічі із Зеленським Байден зробить заяву: ЗМІ дізналися про подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Після зустрічі із Зеленським Байден зробить заяву: ЗМІ дізналися про подробиці

Напередодні Байден дав зрозуміти, що дасть "зелене світло" на реекспорт американських винищувачів F-16 в Україну

20 травня 2023, 08:20 comments1818
Поділіться публікацією:

Глава Білого дому Джо Байден оголосить новий пакет військової допомоги Україні на суму 375 мільйонів доларів після зустрічі українським президентом Володимиром Зеленським на саміті G7 в Японії. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Politico" із посиланням на трьох американських та українських офіційних осіб, знайомих з обговореннями.

Після зустрічі із Зеленським Байден зробить заяву: ЗМІ дізналися про подробиці

Володимир Зеленський та Джо Байден. Фото: Getty Images

Пакет буде включати артилерійські знаряддя, бронетехніку і протитанкові засоби.

Варто зазначити, що раніше США були проти того, щоб Україна отримали сучасні винищувачі F-16, але вже в ході саміту G7 у Хіросімі стало відомо, що президент США Байден все ж таки переглянув свою позицію і допускає отримання Києвом американських винищувачів. Позицію американського лідера пояснив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Японії стартував саміт G7, на якому очікується і виступ президента України Володимира Зеленського. Щоправда, анонсований очний формат – поки що не факт. Швидше за все, український лідер візьме участь у заході в онлайн-режимі. Які очікування від цього саміту? Чи можуть бути ухвалені рішення, які кардинально змінюють хід російсько-української війни і роблять реалістичною нашу перемогу вже цього року? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.                                                            

Також видання "Коментарі" повідомляло – Кремль затягує гайки: що буде з російським солдатом, якщо той вирішить здатися в полон. Росіян вдома живими ніхто не чекає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини