Головна Новини Суспільство події Після заяв Папи Римського УГКЦ отримала історичний шанс. Про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Після заяв Папи Римського УГКЦ отримала історичний шанс. Про що мова

Папа Римський Франциск остаточно вибрав сторону в російсько-українській війні, про це у Фейсбуці заявив голова ОУН Богдан Червак. Разом з тим, він вважає, що УГКЦ повинна скористатися унікальним шансом

11 березня 2024, 12:20 comments1784
Поділіться публікацією:

Закликаючи до мирних переговорів з Росією, Папа Римський чудово розуміє, що "білий прапор" для України означатиме знищення української нації і держави шляхом кривавого терору, до якого вдасться РФ передусім щодо мирного населення України, заявив Богдан Червак.

Після заяв Папи Римського УГКЦ отримала історичний шанс. Про що мова

Папа Римський Франциск

На його думку, в такій ситуації Україна повинна діяти і, наприклад, відкликати свого посла із Ватикану.

"Більше не можна вдавати, що все "ок", або що Франциск "недостатньо поінформований",
— підкреслив голова ОУН.

При цьому він вважає, що УГКЦ отримала історичний шанс проголосити власний патріархат, а отже незалежність від Риму, про який так мріяв блаженніший Йосиф Сліпий.

Разом з тим, колишня заступниця міністра оборони Ганна Маляр вважає, що Ватикан почав грати з вогнем і вчинив самопідпал.

"Сподіваюсь, більше ніхто не казатиме, що церква поза політикою. Бо це не так. Чим більше прихожан, тим політично впливовіша церква",
— додала Маляр.

Вона нагадала, що католицька церква налічує сукупно близько 1,3 мільярда прихожан по всьому світу.  Тобто, за її словами, при своїх крихітних розмірах Ватикан має справжню міць і величезну владу, яка підкріплена колосальними людськими та матеріальними ресурсами у всьому світі. Тому Ватикан є великим політичним гравцем.

"Питання наразі у тому — чи це самостійна проросійська позиція Ватикану, чи він скоординовано з Заходом працює на противагу. Для чого противага? Щоб ми розуміли, що не все так однозначно. Офіційно Захід про це не зможе сказати",
— підкреслила Маляр.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Папа Римський потрапив в скандал, говорячи про те, що треба мати мужність "викинути білий прапор" і піти на переговори з агресором заради збереження життів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини