Головна Новини Суспільство події Після саміту миру говорити про мир не доводиться: яке рішення щодо України хоче ухвалити Швейцарія
commentss НОВИНИ Всі новини

Після саміту миру говорити про мир не доводиться: яке рішення щодо України хоче ухвалити Швейцарія

У Швейцарії знайшли спосіб дозволити постачання зброї Україні

19 червня 2024, 08:50 comments1982
Поділіться публікацією:

Комітет з питань безпекової політики Національної ради Швейцарії хоче дозволити постачання зброї в Україну за певних умов. Більшість комітету заявила про намір внести відповідні зміни до "Закону про військові матеріали", який зараз перешкоджає такому реекспорту. Законопроект подають на розгляд Нацради. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Blick".

Після саміту миру говорити про мир не доводиться: яке рішення щодо України хоче ухвалити Швейцарія

Швейцарія Фото: GettyImages

Йдеться про послаблення заборони на реекспорт для країн, які мають подібні до Швейцарії механізми експортного контролю та поділяють схожі цінності. Термін дії декларації про нерозповсюдження експорту для цих країн має бути обмежений п'ятьма роками.                                                

У матеріалі йдеться, що зброю можна буде передати до третьої країни лише якщо вона відповідатиме певним умовам.                                              

"Зокрема, вона не повинна серйозно та систематично порушувати права людини. Також не повинно бути ризику, що озброєння зі Швейцарії буде використане проти цивільного населення третьої країни", — йдеться у статті.

Читайте також на порталі "Коментарі" – перед самітом миру у Швейцарії російський дипломат намагався купити зброю: його затримали.              

Також видання "Коментарі" повідомляло – Швейцарія має намір обговорити підсумки саміту миру з Росією, а також із Китаєм та іншими країнами, які не брали у ньому участі. Таку заяву зробив міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс. 

Раніше "Коментарі" писали – треба буде говорити з Росією: Кулеба зробив заяву про підготовку переговорів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини