Головна Новини Суспільство події Пил із Середньої Азії наближається до України: як зміниться погода
commentss НОВИНИ Всі новини

Пил із Середньої Азії наближається до України: як зміниться погода

Протягом 27 – 28 травня очікується надходження пилу з пустельних районів Середньої Азії на територію нашої країни.

27 травня 2024, 11:00
Поділіться публікацією:

Згідно з прогнозами метеорологів, найближчими днями, 27-28 травня, Україна зіткнеться з незвичайним природним явищем — у країну прийде пилюка з пустельних районів Середньої Азії. Це може призвести до помутніння неба, погіршення видимості та появи так званих "брудних" дощів.

Пил із Середньої Азії наближається до України: як зміниться погода

Експерт з метеорології Кібальчич підкреслює, що даний феномен є результатом потужних атмосферних течій, які переносять пил на великі відстані. Крім незручностей, пов'язаних з видимістю та якістю повітря, пилова хвиля може вплинути і на погодні умови в регіоні.

Пил із Середньої Азії наближається до України: як зміниться погода - фото 2

На тлі цього явища у країні зберігається надзвичайно високий рівень пожежної небезпеки — п'ятий клас. Особливо актуальна ця проблема у південних та східних областях, де зафіксовано значний дефіцит опадів.

Наступного тижня після проходження пилової хвилі погода в Україні почне стабілізуватися. Кінець травня обіцяє бути теплим, із можливими грозовими дощами, особливо у західних та центральних регіонах країни. Вплив атмосферного тиску почне знижуватися до вихідних, що спричинить більш нестійку погоду.

Раніше "Коментарі" писали, що на початку квітня Україна стала свідком дивовижного природного явища: пил із далекої пустелі Сахара досяг нашої країни. Це сталося через тепле повітря, яке прийшло до нас із західної частини Середземномор'я і принесло з собою не тільки аномально високі температури, а й пустельний пил.

Нагадаємо, що 6 і 7 квітня Європа знову відчула на собі вплив природного явища, що прийшов з далекої Африки. Метеоролог із BFMTV Гійом Сеше попереджав про новий наплив теплого повітря з півночі Африки, який приніс із собою не лише підвищення температури, а й дрібний пісок із Сахари.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини