Головна Новини Суспільство події Підтримка у 14 мільярдів гривень: держпрограма доступного кредитування аграріїв набирає обертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Підтримка у 14 мільярдів гривень: держпрограма доступного кредитування аграріїв набирає обертів

Майже чотири тисячі агрогосподарств отримали понад 14 мільярдів гривень за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9»

1 травня 2023, 14:45
Поділіться публікацією:

Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Підтримка у 14 мільярдів гривень: держпрограма доступного кредитування аграріїв набирає обертів

Все більше фермерів обирають держпрограму «Доступні кредити 5-7-9»

Уже більш як п’ять тисяч фермерів станом на кінець квітня поточного року наважилися активізувати власну діяльність в період війни, завдяки Програмам кредитування. На загальну суму —  понад 26 мільярдів гривень.

Щодо найбільшого обсягу кредитів за різними програмами, у лідерах аграрії таких регіонів:

"Київська  – 6,6 млрд гривень; Вінницька – 3,2 млрд гривень, Дніпропетровська – 2,1 млрд гривень; Кіровоградська – 1,8 млрд гривень; Одеська – 1,6 млрд гривень", — зазначають у Міністерстві.

Водночас, найщедріше фінансування за програмою  "Доступні кредити 5-7-9%" дісталося таким областям, як:  

"Вінницька — 1,6 млрд. гривень виділено для 499 господарств; Кіровоградська — 1,5 млрд гривень  — для 568; Одеська — 1,4 млрд гривень  — для 367; Київська — 1, 2 млрд гривень – 278", — зауважують в Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Як додамо, вище згадана програма дозволяє спростити доступ мікро- та малого бізнесу до банківського кредитування. За програмою "Доступні кредити 5-7-9%"  фермери можуть отримати кредитні кошти у сумі до 90 млн грн.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, —  мільйони людей в Україні опинилися за межею бідності: що далі Через війну 7,1 мільйонів людей в Україні потрапили за межу бідності. А це кожен четвертий українець. Таким чином, щабель української бідності піднявся з  5,5% до 24,2% у 2022 році, що спровокувало скрутне становище для мільйонів громадян України. Якщо у місті умови для життя є більш менш комфортними навіть у період війни, то у селі – дуже відчутно наслідки зубожіння. Неабиякою проблемою там є відсутність ринку праці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини