Головна Новини Суспільство події Підсумки тижня: що довелося пережити Україні – як це вплине на майбутнє українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Підсумки тижня: що довелося пережити Україні – як це вплине на майбутнє українців

Росія продовжила енергетичний терор, змінивши тактику у війні проти України

23 жовтня 2022, 12:37 comments2480
Поділіться публікацією:

Україна пережила черговий тиждень широкомасштабної російської агресії. Експерти ексклюзивно для видання "Коментарі" розповіли про найважливіші моменти на фронтах, у внутрішній та зовнішній політиці, а також в економічному плані.

Підсумки тижня: що довелося пережити Україні – як це вплине на майбутнє українців

Пожежа. Фото: з відкритих джерел

Україна нарешті почала отримувати потужні системи ППО та ПРО

Засновник соціологічної компанії Active Group, політичний експерт Андрій Єрьоменко вважає однією з найбільш резонансних подій минулого тижня продовження масових обстрілів критичної інфраструктури нашої країни.

"Так, Укренерго вже зазначило, що в суботу, 22 жовтня, був такий же потужний обстріл, як 10 жовтня, коли Росія явно змінила тактику війни, зробивши ставку на енергетичний терор", — зазначає експерт.

За його словами, на фронті особливих зрушень ніхто не має. Крім певного просування ЗСУ Півдні, а окупаційних військ – у районі Бахмута.

"При цьому у Херсоні, за всіма повідомленнями, паніка. Схоже, окупанти та колаборанти справді тікають. Втім, з'являються повідомлення про те, що противник навпаки зміцнюється, готуючи місто до вуличних боїв. Щоб перетворити Херсон для української армії на те, чим став для окупантів Маріуполь, коли його обороняли наші військові. ЗСУ не форсують події – і правильно", – вважає Андрій Єрьоменко.

Серед найважливіших моментів минулого тижня він називає початок постачання в Україну потужних систем ППО та ПРО.

Від ухвалених рішень МВФ, у тому числі щодо нової програми співробітництва, залежатиме швидкість ухвалення держбюджету-2023

Доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України, народний депутат V-VI скликань Олексій Плотніков розмірковує так:

"В економічній сфері цього тижня коригувався бюджет цього року. Через повномасштабну російську агресію парламент вніс чергові зміни про значне збільшення видаткової частини. Думаю, це піде на користь країні. При цьому, як кажуть самі законодавці, це не остання зміна головного фінансового документа країни".

У Відні, продовжує експерт, працює місія МВФ, яка аналізує виконання Україною взятих на себе зобов'язань.

"Від ухвалених рішень, у тому числі щодо нової програми співробітництва, залежатиме швидкість ухвалення держбюджету-2023. Сподіваємось на позитивний результат, який дозволить нам не лише пройти воєнний час, а й розпочати повоєнне відновлення", – зазначає Олексій Плотніков.

За його словами, порадувала заява, що прозвучала зі США, про незмінну двопартійну підтримку нашої країни. У тому числі про намір схвалити допомогу Україні в сумі 50 млрд доларів.

"Все це – незважаючи на те, що у листопаді відбудуться проміжні вибори, які можуть змінити конфігурацію парламенту на користь республіканців. Зі стану яких звучать суперечливі заяви щодо подальшої підтримки України", – нагадує експерт.

Він упевнений, що всі ці економічні чинники визначатимуть і наступний тиждень, а, можливо, і триваліший період.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ядерний удар РФ по Банковій: яка ймовірність — про що свідчить попередження Зеленського.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини