Головна Новини Суспільство події Підрив Каховської ГЕС: у МОЗ попередили про небезпеку для здоров’я українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Підрив Каховської ГЕС: у МОЗ попередили про небезпеку для здоров’я українців

Катастрофа на Каховській ГЕС може спровокувати нові інфекційні загрози

7 червня 2023, 11:55
Поділіться публікацією:

Про це йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров'я, пишуть "Коментарі". Там зауважують, що на локаціях уже працюють фахівці Центру контролю та профілактики хвороб, що відбирають проби з криниць та водойм.

Підрив Каховської ГЕС: у МОЗ попередили про небезпеку для здоров’я українців

Каховська ГЕС. Фото з відкритих джерел

"Хімікати, збудники інфекційних захворювань із кладовищ, вбиралень, сміттєзвалищ – можуть потрапити у криниці та відкриті водойми на території, підтопленій внаслідок підриву ГЕС російським агресором", — зауважують у  Міністерстві охорони здоров’я.

Таким чином, аби убезпечити себе від лиха, у МОЗ радять пити воду тільки з перевірених джерел. Водночас вода із криниці чи річки – тепер не є перевіреною. Тому, безпечніше вживати бутильовану чи привізну воду, зауважують там.

Разом з тим, у декілька наступних днів, через стрімке падіння рівня води на Херсонщині та підтоплених районах на Запоріжжі спостерігатиметься мор риби. Її вживання може спровокувати ботулізм, наголошують у МОЗ. Також, як додають там, — у регіонах уже запасаються антибіотиками й сорбентами у випадку гострих кишкових інфекцій.

Читайте також на сайті "Коментарі", — Скільки коштів та часу може піти на будівництво нової ГЕС в Україні: підрахунки Мінекономіки Зведення нової ГЕС може вартувати Україні близько 1 млрд доларів.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — ЄС підтримає Україну у ліквідації наслідків катастрофи на Каховській ГЕС. Проанонсувала  надання гуманітарної допомоги українській державі Глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. Про це вона повідомила у Twtter, передає портал "Коментарі". За її словами,  Україна отримає від Європейського Союзу: човни, мобільні водоочисні станції, насоси для відкачування води та пожежні рукави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини