Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки коштів та часу може піти на будівництво нової ГЕС в Україні: підрахунки Мінекономіки
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки коштів та часу може піти на будівництво нової ГЕС в Україні: підрахунки Мінекономіки

Зведення нової ГЕС може вартувати Україні близько 1 млрд доларів

7 червня 2023, 11:10
Поділіться публікацією:

Про це передає портал "Коментарі" з посиланням на повідомлення Міністерства економіки.

Скільки коштів та часу може піти на будівництво нової ГЕС в Україні: підрахунки Мінекономіки

Каховська ГЕС. Фото з відкритих джерел

"Будівництво нової ГЕС може коштувати близько 1 млрд доларів, оскільки мова іде не тільки про встановлення нових гідроагрегатів, а про відновлення цілісності величезної греблі. Тільки на відновлення дамби піде щонайменше 5 років, і кумулятивний ефект гуманітарних та екологічних наслідків підриву буде лише зростати", — підкреслила міністерка економіки Юлія Свириденко.

Як зауважують в Мінекономіки, теракт на Каховській ГЕС, організований окупантами, можна назвати однією із найбільших техногенних катастроф в Європі, за останні десять років.

"Зараз Україні потрібна якомога швидша допомога у мінімізації та ліквідації наслідків підриву в інтересах усього світу. Перш за все йдеться про демонтування та будівництво з нуля цілого комплексу нової ГЕС. За попередніми підрахунками Міндовкілля та Держекоінспекції, збитки водним ресурсам завдано на 2 млрд грн. Ця цифра тільки збільшуватиметься", — додала Свириденко.

Окрім того, в уряді виділили 120 млн грн Держагентству водних ресурсів для забезпечення населення Миколаєва питною водою та 845 млн грн для таких же потреб жителів Херсонської, Запорізької, Миколаївської та Дніпропетровської областей.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — ЄС підтримає Україну у ліквідації наслідків катастрофи на Каховській ГЕС: яким чином ЄС надасть Україні човни та водоочисні станції для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС. У дописі, Глава Європейської комісії наголосила, що Росії доведеться заплатити за воєнні злочини, скоєні на території України. А винні у теракті, будуть покарані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини