Головна Новини Суспільство події Підрив Каховської ГЕС: у Херсонській ОВА відповіли, коли херсонці можуть повернутися до своїх домівок
commentss НОВИНИ Всі новини

Підрив Каховської ГЕС: у Херсонській ОВА відповіли, коли херсонці можуть повернутися до своїх домівок

Близько місяця знадобиться, щоб рівень води спав і люди могли повернутися до затоплених будинків

15 червня 2023, 09:32
Поділіться публікацією:

Приблизно місяць потрібен на те, щоб у всі населені пункти, які постраждали від затоплення, люди могли повернутись і вже зрозуміти, що потрібно, щоб відновлювати майно. Наразі вже відновлюється газопостачання, електропостачання. Як передає портал "Коментарі", про це заявив речник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков.

Підрив Каховської ГЕС: у Херсонській ОВА відповіли, коли херсонці можуть повернутися до своїх домівок

Підрив Каховської ГЕС. Фото: з відкритих джерел

"Вчора було відновлено газопостачання у трьох населених пунктах, електрика теж відновлюватиметься, але тут питання у тому, що ці населені пункти продовжують обстрілювати росіяни і це ускладнює відновлення цих населених пунктів. Ці населені пункти обстежить державна служба з надзвичайних ситуацій на наявність вибухонебезпечних предметів, які принесла вода, а потім заїжджатимуть поліцейські, щоб фіксувати злочини і після цього працівники комунальних служб допомагатимуть людям розгрібати це сміття, яке принесла вода", – розповів речник Херсонської ОВА .

Він додав, потім складатимуть акти збитків, після яких люди зможуть претендувати на допомогу від держави на відновлення. Окрім цього, кожна громада видаватиме до 15 000 гривень матеріальної допомоги та також держава виділила по 5 тисяч гривень людям, плюс фонди – по 6 600 гривень.

За словами Олександра Толоконнікова, всього затоплено внаслідок підриву близько 700 квадратних кілометрів, з них 32 відсотки – це правобережжя Херсонщини та 68 – це лівобережна Херсонщина. Лівобережна Херсонщина славиться кавунами. Аграрії, які мали свої поля вздовж річки, дуже постраждали, а також постраждала зрошувальна система, оскільки рівень води впав і тепер під загрозою весь урожай, що планується.

"Вимило дуже багато ґрунту і є ймовірність того, що на цих місцях буде пустеля, бо це вже не родючий ґрунт і дуже постраждають саме фермери, але для нас зараз найважливіше знати, що всі люди в безпеці та евакуйовані. На лівобережжі люди досі потребують допомоги та евакуації, але росіяни продовжують ігнорувати ці запити і від української сторони, і від людей, і евакуюють вибірково для того, щоб знімати свої сюжети", – зазначив спікер.

Читайте також на порталі "Коментарі" – наслідки підриву Каховської ГЕС для економіки України – як слід покарати агресора.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини