Головна Новини Суспільство події Підозрюваний у хабарництві мер Сум готується на свободу: 3 млн застави знайшли менше, ніж за добу
commentss НОВИНИ Всі новини

Підозрюваний у хабарництві мер Сум готується на свободу: 3 млн застави знайшли менше, ніж за добу

Олександра Лисенка мають звільнити з-під варти, коли він надасть довідку про те, що кошти надійшли на рахунок

6 жовтня 2023, 17:37 comments3716
Поділіться публікацією:

За мера Сум Олександра Лисенка, який підозрюється в отриманні хабара, внесли заставу. Як передає портал "Коментарі", про це повідомили у прес-службі Вищого антикорупційного суду.

Підозрюваний у хабарництві мер Сум готується на свободу: 3 млн застави знайшли менше, ніж за добу

Мер Сум Олександр Лисенко. Фото з відкритих джерел

"Вніс вчора заставу. Його мають звільнити з-під варти, як тільки він надасть довідку про те, що кошти надійшли на рахунок", — зазначили у прес-службі.

Зазначається, що за Лисенка внесли 3 мільйони гривень застави.

Цікаво, що адвокат Олександра Лисенка Юлія Молібог у коментарі ЗМІ одразу після судового засідання заявила, що її клієнт не збирається вносити 3 мільйони застави, тому що у нього немає таких грошей і взагалі немає заощаджень, бо він усе, що у нього було пожертвував на ЗСУ. При цьому адвокат з усмішкою уточнила, що мер Сум може розраховувати лише на небайдужих громадян, які і можуть внести такі гроші. Як уже зараз виявилося, такі небайдужі громадяни знайшлися дуже оперативно, але їхні імена не повідомляються.

Нагадаємо, 2 жовтня правоохоронці затримали мера Сум Олександра Лисенка та директора департаменту інфраструктури міста Олександра Журбу на отриманні частини хабара у розмірі 1,4 млн грн. Загалом підозрювані вимагали понад 2 млн грн від місцевих бізнесменів, компанія яких займалася вивезенням сміття.

Читайте також на порталі "Коментарі" – опитування, проведене у середині літа Фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва та Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) продемонстрував, що майже 80% українців вважають – президент Володимир Зеленський несе пряму відповідальність за корупцію в Кабміні та військових адміністраціях. Це вже викликало невдоволення у голови фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давида Арахамії. Дослідження він назвав маніпуляційним, заявивши, що президент має займатися іншими справами (тою самою війною), а не підміняти антикорруційну вертикаль. Про що свідчать дані опитування – і реакція на нього представників влади? Як події можуть розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини