Головна Новини Суспільство події Під Краматорськом планують побудувати новий аеропорт
commentss НОВИНИ Всі новини

Під Краматорськом планують побудувати новий аеропорт

Розглядають декілька локацій для будівництва інфраструктури

3 вересня 2021, 12:50
Поділіться публікацією:

У Краматорську Донецької області буде новий аеропорт замість знищеного аеропорту Донецька. Планують розмістити його за 40 кілометрів від лінії розмежування. Про це розповів очільник обласної адміністрації Донецької області Павло Кириленко на пресбрифінгу 2 вересня.

Під Краматорськом планують побудувати новий аеропорт

Макет аеропорту в Краматорську, фото Донецька ОДА

Втім, в адміністрації ще не визначилися із локацією аеропорту, адже місто розташоване недалеко від зони бойових дій. Поки що розглядають декілька локацій для будівництва інфраструктури, що буде приймати пасажирські літаки.

Державна авіаційна служба вже надала вимоги до технічних параметрів аеропорту. Серед можливих локацій старий неробочий аеропорт Краматорська, аеродром "Сармат" для військових літаків. 

Найкращим варіантом залишається той, де зможуть сідати й військові, і цивільні літаки, що прибуватимуть з напрямку Києва. Відповідно до проєкту аеропорт матиме перон для чотирьох літаків, рульову доріжку довжиною 1 кілометр, злітно-посадкову смугу довжиною 2,5 км і шириною в 40 метрів.

Також треба збудувати термінал, бокси для техніки, службові приміщення, зал очікування та інше. У 2019 році розглядали можливість відновлення старого аеропорту, однак там теж потрібно проводити капітальну реконструкцію.

Планувалося, що до 2021 року аеропорт запрацює, втім, досі ведуться підготовчі роботи з отримання дозволів і визначення місця будівництва.

Раніше повідомлялося, що ще один аеропорт планують збудувати на межі із Запорізькою областю, біля Маріуполя.

За словами міського голови Маріуполя Вадима Бойченка, у липні 2021 року провели узгодження локації. Процедура відведення землі під аеропорт триватиме протягом року, тому почнуть будівництво, мабуть, у 2023 році.

Як писав портал "Коментарі", військовий експерт розповів, на який сценарій звільнення Донбасу армія ніколи не погодиться.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

xxx

3 вересня 2021, 13:05

Любишь СЕKС?! Здeсь ты cможешь осyществить свои сeкcyальные жeлания, pасширить свои гоpизонты и попpобовать что-то новeнькое. 100% AHOHИMHOCTЬ. Это должен попpобовать каждый мyжчина ----- http://bit.do/vsisky


Новини