Головна Новини Суспільство події Міста будуть зруйновані: військовий експерт розповів, на який сценарій звільнення Донбасу армія ніколи не погодиться
commentss НОВИНИ Всі новини

Міста будуть зруйновані: військовий експерт розповів, на який сценарій звільнення Донбасу армія ніколи не погодиться

Деоккупація підконтрольних бойовикам Донецька і Луганська військовим шляхом поки не розглядається

3 вересня 2021, 08:30
Поділіться публікацією:

Деоккупація Донецька і Луганська, які сьогодні знаходяться під контролем проросійських бойовиків, військовим шляхом поки що навіть не розглядається, оскільки в результаті військової операції від цих міст не залишиться і сліду, вони повністю будуть зруйновані, загине багато мирного населення. Як передає видання "Коментарі", таку думку в інтерв'ю сайту "Обозреватель" висловив військовий експерт, полковник Владислав Селезньов.

Міста будуть зруйновані: військовий експерт розповів, на який сценарій звільнення Донбасу армія ніколи не погодиться

Донецьк Фото з відкритих джерел

За його словами, українські захисники не проводитимуть військову операцію на тих територіях, де багато мирного населення. А, якщо подумати чисто логічно, то весь Донбас — це густонаселена агломерація. Тому повторення чеченського варіанту, коли почалися атаки на міста, де проживало мирне населення, і фактично війна йшла в містах серед мирного життя, для Донбасу неможливо. У такому випадку місто можна тільки взяти під свій контроль тільки, якщо в ньому загине пристойну кількість мирного населення, тому що зруйноване місто апріорі несе в собі ризики для життя.

Експерт підкреслив, такий варіант влади України навіть не розглядають, але цілком можуть бути тактичні епізоди і деякі настання української армії, як відповідь на спроби російських бойовиків атакувати українських військових. Українська армія може на контратаках проводити наступ.

Читайте на "Коментарях" — Києву потрібно бути готовим блискавично ввести миротворчу місію на ту частину Донбасу, яка сьогодні знаходиться під контролем Москви. Кремль захоче покинути Донбас , зберігши обличчя. Таку заяву зробив віце-прем'єр Олексій Резніков.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини