Головна Новини Суспільство події Під час візиту Байдена до Києва РФ намагалася запустити міжконтинентальну балістичну ракету
commentss НОВИНИ Всі новини

Під час візиту Байдена до Києва РФ намагалася запустити міжконтинентальну балістичну ракету

Під час візиту Байдена до Києва РФ здійснила невдалий запуск ракети "Сармат"

22 лютого 2023, 07:55 comments3972
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що між Вашингтоном і Кремлем відбувся діалог перед візитом Джо Байдена до України, у РФ спробували як мінімум змусити американську сторону понервуватись. У той час, як голова Білого дому перебував у столиці України, росіяни провели випробування міжконтинентальної балістичної ракети "Сармат", яке, зважаючи на все, виявилося провальним. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляє "CNN", з посиланням на двох анонімних американських чиновників.

Під час візиту Байдена до Києва РФ намагалася запустити міжконтинентальну балістичну ракету

Випробовування ракети Сармат. Фото: Міноборони РФ

Один із американських чиновників розповів виданню, що РФ заздалегідь повідомила США про запуск ракети через деконфліктні лінії. Інший урядовець сказав, що Штати не розглядають цей запуск як ескалацію з боку Росії.

Джерела CNN також повідомили, що випробування міжконтинентальної балістичної ракети "Сармат", яку на Заході прозвали "Сатана II", яка здатна нести кілька ядерних боєголовок, схоже, провалилася. Інакше, за їхніми словами, президент РФ Володимир Путін розповів би про нього у своєму зверненні 21 лютого до Федеральних зборів.

За офіційними російськими даними, ракета "Сармат" має дальність польоту понад 11 тисяч кілометрів та може нести боєголовку вагою 100 тонн.

Варто зазначити, що Джо Байден лише в п'ятницю, 17 лютого, вирішив здійснити ризикований візит до Києва після того, як отримав брифінг в Овальному кабінеті від провідних членів своєї команди з національної безпеки.

Читайте на порталі "Коментарі" — послання Путіна до Федеральних зборів: кому і що спробував довести диктатор.

Також видання "Коментарі" повідомляло — у ЗСУ заспокоїли українців напередодні 24 лютого: на що точно не наважиться ворог.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ермаков

22 лютого 2023, 14:05

По данным ИКД все ракеты Сармат взлетать не могут, они упадут на месте старта, так что такие ракеты представляют опасность только для РФ.


Новини