Головна Новини Суспільство події Pfizer почала відчувати вакцину на вагітних
commentss НОВИНИ Всі новини

Pfizer почала відчувати вакцину на вагітних

Всього в дослідженнях повинні взяти участь чотири тисячі вагітних жінок у віці 18 років і старше

19 лютого 2021, 03:45
Поділіться публікацією:

Компанії Pfizer і BioNTech почали дослідження ефективності та безпеки своєї вакцини від коронавірусу нового типу для вагітних жінок у віці від 18 років.

Pfizer почала відчувати вакцину на вагітних

Вакцинація (фото з відкритих джерел)

Як повідомляє на сайті BioNTech, перші учасниці вже зробили щеплення. Всього в дослідженнях вакцини повинні взяти участь чотири тисячі вагітних жінок у віці 18 років і старше, вакцинація проводиться на 24-34 тижнях вагітності.

Кожна жінка буде брати участь в дослідженні протягом від 7 до 10 місяців, в залежності від того, що вона отримала: вакцину або плацебо. Крім того, народжені в учасниць випробування діти будуть перебувати під наглядом до шестимісячного віку. Раніше стало відомо, що число випадків зараження коронавірусів нового типу в світі перевищило 110 млн.

Нагадаємо, вакцинуватися проти коронавірусного захворювання протипоказано тим, хто на момент щеплення хворіє COVID-19 або будь-якою іншою хворобою в гострій фазі або недавно переніс захворювання. В цілому щепитися не рекомендується тим, у кого діагностовано гостру інфекцію. Про це розповів доктор-імунолог Борис Донський в ефірі 24 каналу. За словами фахівця, при наявності захворювання не виключається ризик появи певних реакцій організму, які пацієнт може пов'язувати з наслідками вакцинації. Лікар вважає, що під час гострого перебігу захворювання краще не робити щеплення, поки хвороба повністю не піде. Вакцинація від коронавірусу поки є єдиною можливістю подолати пандемію.

 Більш того, імунолог також не рекомендує робити щеплення всім, хто має алергію, особливо на деякі складові препарату, особливо на полі етиленгліколь.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: BioNTech.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини